DEAC megye U19: Újra becsapódott a Meteorit

Kozma Lajos tanítványai szombaton délután Kabára látogattak, ahol az őszi vereséget feledtették volna.

Ifistáink októberben 2–1-re maradtak alul, azóta azonban megerősödött a DEAC kerete, a mieink négymeccses veretlenségi sorozattal a hátuk mögött látogattak Kabára. Vendéglátóink a mérkőzés legelejétől kezdve védekező felfogásban játszottak, hiába kereste a Kozma-csapat a rést a pajzson, nem sikerült áttörni rajta.

Meddő mezőnyfölény és az ellenfél tizenhatosán belüli labdajáratás jellemezte az első félórát, amikor egy előrevágott labdából elfutottak a Kaba támadói, és bevették Hernek Tamás kapuját. A kapott gólt követően kettőzött erővel támadtunk, ám ez megbosszulta magát, és egy kísértetiesen hasonló szituációból tovább növelte előnyét ellenfelünk. A 65. percben harmadik góljukat is meglőtték a hazaiak, ezen a napon sajnos semmi sem sikerült, 3–0-s vereséggel távoztunk Kabáról.

Megyei I. osztály ifjúsági, 24. forduló

Kabai Meteorit SE–DEAC 3–0 (2–0)

DEAC: Hernek (Mezei, 57.) – Kovács M., Barnes, Daku (Némedi, 89.), Bakó, Salánki, Tóth Zs. (Magyar, 74.), Gál (Szabó L., 74.), Kerekes (Szabó D., 53.), Szimku (Nagy I., 89.), Kiss P. (Lakatos R., 89.)

Edző: Kozma Lajos

Kozma Lajos: Sajnos két kulcsjátékosunk is hiányzott ma a középpályáról. Nagyon nehéz olyan csapat ellen játszani, amely beáll hátra védekezni, majd előrevágja a labdákat. Ezekre aztán lecsaptak a gyors játékosaik, és lefutottak minket. Mondtam a gyerekeknek, hogy mit játszik a Kaba, de sajnos nem tudták olvasni a játékot. Szépen futballoztunk, de kihagytuk a nagy helyzeteinket. Csak gratulálni lehet az ellenfélnek, amely okos játékkal megérdemelt győzelmet aratott.

Fotó: Égerházi Péter