DEAC U14: Duplára dupla, pontosztozkodás a Tarpával

Már húsz perc elteltével kétgólos hátrányban volt U14-es csapatunk a Tarpa ellen, ám Kozma Bence találataival megmentettük az egyik pontot.

A regionális bajnokságban versenyző U14-es fiataljaink számára az ezüstérem megszerzése lehet a cél, Benczik Zsolt tanítványai a Balmazújvárossal, a Karcaggal, valamint a Tarpával csatáznak a dobogós helyekért. Utóbbi alakulattal hétvégén farkasszemet néztek a debreceniek, s mivel egy hónappal ezelőtt döntetlenre végeztek a felek, ezúttal is rendkívül kiélezett, fizikális ütközetre volt kilátás.

Sajnos jobban kezdett az ukrán fiatalok armadáját felvonultató Tarpa, amelynek kilenc percre volt szüksége, hogy David Prijmak révén a vezetést is megszerezze. A mieinket érezhetően megzavarta a korán kapott gól, szokatlan hibákkal könnyítettük meg a lendületesen futballozó szabolcsiak dolgát. A vendégek második találata sem váratott magára sokat, a 20. percben ismét Prijmak volt eredményes. Benczik Zsolt utasítására kétgólos hátrányban támadóbb szellemben kezdtek el játszani a debreceniek, ennek pedig szinte azonnal beérett a gyümölcse, Kozma Bence szépített. A félidő hajrájában még két nagy lehetőség adódott a DEAC előtt, de újabb gól már nem született a játékrészben.

Az egygólos deficit ledolgozása nem tartott sokáig, Kozma ugyanis újfent betalált – kiválóságunk harmincadik gólját szerezte a szezonban. Nem sokkal később a tarpaiak előtt adódott nagy lehetőség, de Sándor Gábor bravúrral védett, így maradt a döntetlen. Mindkét együttes nagy erőket mozgósított a három pont megszerzése érdekében, hátul ugyanakkor szervezett maradt, a játék tehát zömmel a két tizenhatos között zajlott. Ennek ellenére a hajrában a DEAC és a Tarpa is megszerezhette volna a győztes gólt, ám mindkét ziccer kimaradt, így összességében igazságos, 2–2-es döntetlennel zárult a felsőházi rangadó.

Regionális U14-es bajnokság, 27. forduló

DEAC–Tarpa 2–2 (0–0)

DEAC: Sándor G. – Kozma B., Terdik M. (Virág, a szünetben), Molnár G., Balog O. (Ficsor, 56.), Hidegkuti (Grecskó, 63.), Terdik J., Burai (Gáll, 56.), Csongrádi, Osztotics, Botos (Palotai, 56.)

Edző: Benczik Zsolt

Gólszerző: Kozma B. (22., 42.)

Benczik Zsolt: Tanulva a Tarpa elleni áprilisi mérkőzésből, ezúttal még jobban megszerveztük játékunkat. Ennek ellenére már a találkozó elején kétgólos hátrányba kerültünk, de egy minimális átszervezés után sikerült szépítenünk. Nyomás alatt próbáltuk tartani ellenfelünket, ám a félidő végéig nem sikerült egyenlítenünk. Szünetben mondtam a srácoknak, hogy ezt a meccset meg lehet fordítani, s jól is indult a második játékrész, ledolgoztuk hátrányunkat. A hajrára a Tarpa is feljavult, kiegyenlítetté vált a mérkőzés, így hiába bíztam a fordításban, nem jött össze. A mérkőzés összképét tekintve igazságos eredmény született.

Fotó: Égerházi Péter