DEAC U19: Valódi erőfelmérő, tarpai győzelemmel

Elszenvedte második vereségét a bajnokságban a DEAC U19-es együttese, Dobos Attila tanítványai vasárnap délelőtt a Tarpával szemben maradtak alul.

Sok jelzővel illethetnénk a DEAC és a Tarpa összecsapásait, de az unalmas semmiképp sem jutna eszünkbe, szabolcsi riválisunkkal ugyanis rendre eseménydús, olykor drámai rangadókat játszunk. Ősszel sem volt másképp, a tarpaiak korán megszerezték a vezetést, majd Papp G. Benedek egalizált, Orbán Alex pedig duplázott, s bár előbbit a második félidőben kiállította a játékvezető, riválisunk nem tudott kozmetikázni az eredményen. Vasárnap délelőtt a DEAC SportCampuson mérték össze erejüket a felek, s ezúttal is kiegyenlített ütközetre volt kilátás.

Jobban kezdett a Tarpa, a vendégeknek alig nyolc percre volt szükségük, hogy megszerezzék a vezetést, egy jobbról érkező beadást követően kisebb tumultus alakult ki Urbán kapuja előtt, az érkezők közül pedig Moticska eszmélt a leggyorsabban, aki közelről a hálóba gurított. A folytatásban sem tudtunk ritmust váltani, a mezőnyben kiegyenlített küzdelem zajlott, de a kapuk nem forogtak veszélyben, a szélről érkező íveléseinket a hórihorgas védők rendre kifejelték. Mindkét csapat kettőzött erővel futballozott, szervezetten védekezett, de az átütőerő hiányzott a támadásokból, így újabb gól már nem született az első játékrészben.

Az öltözőben rendeztük sorainkat, Czakó helyén Csernyánszky folytatta a DEAC-ban, míg a tarpai szakvezető nem változtatott. A második játékrészben már többet birtokolta a labdát csapatunk, többnyire a vendégek térfelén pattogott a játékszer, ám továbbra sem találtuk a rést a pajzson, elsősorban átlövésekből próbálkozunk, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A hajrában már mindent egy lapra feltéve támadtunk az egyenlítés érdekében, ez pedig megbosszulta magát, egy gyors ellentámadás végén ugyanis Tikacsenko is betalált, góljával lezárva a nyitott kérdéseket. Kétgólos veresége ellenére a DEAC továbbra is második a bajnoki táblázaton, jövő pénteken Sényőn vendégszerepelnek Dobos Attila tanítványai.

Regionális U19-es bajnokság, 20. forduló

DEAC–Tarpa SC 0–2 (0–1)

DEAC: Urbán – Varga B., Kemecsei, Huszti, Varsányi (Gulyás, 73.), Czakó (Csernyánszky, a szünetben), Kertész K., Papp G. B., Orbán (Nagy M., 64.), Kasza, Felföldi (Kovács M., 85.)

Edző: Dobos Attila

Dobos Attila: Győzelmi reményekkel léptünk pályára, de ezen a napon sajnos semmi nem sikerült, támadásban pontatlanok voltunk, elpattantak tőlünk a labdát, s kevés helyzetet tudtunk kialakítani. Az ilyen mérkőzésekből kellene többet játszani, ezek jelentik a valódi erőfelmérőt, a tarpaiak ugyanis nem sok teret engedtek nekünk, a mezőnyben gyorsabb gondolkodásra lett volna szükség. Tipikusan olyan mérkőzés volt, amelyen ha reggelig játszunk, akkor sem szerzünk gólt, de dolgozunk tovább, a Sényő elleni rangadóig a játék több elemében is szeretnénk fejlődni. Kiemelném, hogy a csapatomból a hétvégén öt különböző versenysorozatban is szerepeltek játékosok, a megyei I. osztályú felnőtt és ifjúsági bajnokságban, valamint a regionális NB III két korosztályában, Váradi László pedig az NB II-es csapat kispadján foglalhat helyet az Ajka ellen.

Fotó: Égerházi Péter