DLA-DEAC U19: Könnyed győzelem a fővárosban

A kiemelt bajnokságban szereplő U19-es lánycsapatunk nagyarányú győzelmet aratott a Kelen otthonában.

Győzelmi kényszerben lépett pályára csapatunk a Kelen otthonában, nem lehetett botlani, ugyanis a rivális Astra egy pontos hátránnyal követi a mieinket, ráadásul az MTK és a Győr is lőtávolban van még. Együttesünk edzője, Krascsenics Csilla a mérkőzés előtt úgy fogalmazott, három pontért mennek a fővárosba, de tudja, ez nem lesz könnyű feladat. Voltak, akik ezen a mérkőzésen nem tudtak a csapat rendelkezésére állni, ők érettségi kötelezettségüknek tettek eleget, de az U16-ból tehetséges játékosokkal egészült ki a keret.

Már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést együttesünk, ám az időközben eleredő eső megnehezítette a játékot, a csúszóssá vált talaj időnként megtréfálta a játékosokat. Kellett egy kis idő, mire sikerült alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, de ezzel is megbirkóztak lányaink, a 14. percben Jakus Lili révén megszerezték a vezetést. Három minutum múlva Hardon Rita, majd nem sokra rá Pintér Petra növelte az előnyt. Kissé kapkodóvá vált csapatunk játéka, akadozott a gépezet, de kézben tartottuk a mérkőzést, ám egy kósza ellentámadás végén a félidő utolsó percében szépített a Kelen.

Szakvezetőnk alaposan felrázhatta szünetben a lányokat, mert a második félidőre egy egészen más csapat futott ki a pályára. Lendületesen, jó ritmusban, kreatívan futballoztunk, szép támadásokat vezetünk,kapuja elé szögeztük ellenfelünket. Az 51. percben Jakus Lili második találatát jegyezhette, 4–1-re módosítva az állást. Nem sokkal később Kengye Vivi és Pintér Petra nyitotta tovább az ollót, a lendület pedig szerencsére nem hagyott alább, lányaik felszabadultan játszottak. Ezúttal sem maradtunk Urbán Viki találat nélkül, a csapat gólfelelőse a 77. percben vette be a hazai kaput, beállítva az 7–1-es végeredményt. Győzelmével csapatunk megszilárdította második helyét a táblázaton. Szép volt, lányok!

Leány U19 Kiemelt csoport, 23. forduló

Kelen SC–DLA-DEAC 1–7 (1–3)

DLA-DEAC: Kovács K. (Vén, 67.) – Borsi, Jónis, Pintér, Urbán, Hardon (Komlós, a szünetben), Jakus, Kengye, Pap A., Rák, Nagy M. (Fodó, a szünetben)

Edző: Krascsenics Csilla

Gólszerzők: Jakus (14., 51.), Hardon (17.), Pintér (20., 64.), Kengye (63.), Urbán (77.)

Krascsenics Csilla: Annak ellenére, hogy három gólt szereztünk, az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy elterveztük, nem láttam viszont, amit megbeszéltünk. Ebben az is közrejátszott, hogy elkezdett szakadni az eső, csúszóssá vált a pálya. A szünetben átbeszéltük, miben kell változtatni, kicsit feltüzeltem a lányokat, aminek meg is lett az eredménye. A második félidőben kiválóan futballoztunk, szemre tetszetős, tudatos támadásokat vezettünk és még négyszer vettük be ellenfelünk kapuját. Örülök, hogy a sikerből a fiatalok is kivették a részüket, aki bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Nagyon büszke vagyok a csapatra, gratulálok a lányoknak a győzelemhez.

Fotó: Égerházi Péter