Dobos Attila: „a fiúk egy párharcot sem vettek félvállról”

A regionális bajnokságban a 2. helyen zárta a 2021-2022-es bajnoki évet U19-es csapatunk, mely eredménnyel és a fiúk teljesítményével abszolút elégedett volt trénerünk.

Dobos Attilának nyáron újjá kellett építenie csapatát, ugyanis sokan kiöregedtek az U19-es korosztályból, többen felkerültek a megye egyes gárdához. Trénerünk egy fiatal, ám sikerre éhes társasággal kezdte meg a munkát, a fiúk hamar összecsiszolódtak, egy jó szellemű, összetartó csapattá formálódtak.

„Nyáron jelentősen átalakult a keret, lényegében egy új csapatot kellett építeni, ám jó befektetésnek bizonyult előző évben a sok 2004-es születésű játékosnak lehetőséget adni. Ezek a srácok a mögöttünk hagyott szezonban főszereplővé léptek elő, húzóemberei voltak a csapatnak. Az edzéseken mindenki becsületesen dolgozott, maradéktalanul elvégezték a feladatokat, maximálisan elégedett voltam a hozzáállásukkal. A változások miatt kicsit tartottam a szezontól, ám ez alaptalannak bizonyult, a fiúk alaposan rámcáfoltak. Eredményesség tekintetében megismételtük az egy évvel ezelőttit, 2. helyen zártuk a bajnokságot, futsalban pedig megnyertük az U20-as sorozatot. Mondhatnám azt, e téren nem léptünk előre, ám ez nem fedné a valóságot, ezeket a sikereket azért nem adták ingyen. Minden téren sikerült fejlődni, mind csapatszinten, mind egyénileg, a tréningeken tanultakat jól alkalmazták a fiúk a pályán” – tekintett vissza a felkészülésre trénerünk.

Korosztályos csapatunk 20 mérkőzésből 17-et megnyert és 51 pontot gyűjtve a 2. helyen zárta a bajnokságot. Fiataljaink a gólszerzéssel sem álltak hadilábon, 73 alkalommal vették be ellenfeleik kapuját, ebből Papp G. Benedek és Vilmányi Dominik 10-10 találattal vette ki a részét.

„A bajnoki rajt előtt azt a célt fogalmaztuk meg, hogy végig versenyben legyünk a Tarpával, az utolsó fordulóban, az egymás elleni mérkőzésen dőljön el az aranyérem sorsa. Sajnos ősszel egyetlen vereségünket a szabolcsiaktól szenvedtük el, viszont abban bíztunk, tavasszal revansot tudunk majd venni. Ám a bajnoki címért folytatott versenyfutásból a 19. fordulóban kiszálltunk, miután pont nélkül tértünk haza Sényőről. Ez volt az egyetlen mérkőzés, melyet csalódásként éltem meg, bár a rossz minőségű, kis méretű pálya a hazaiaknak kedvezett, de ennek ellenére nyerhettünk volna. Ráadásul másodjára sem sikerült legyőznünk a Tarpát, mely gárda teljesen megérdemelten nyerte a sorozatot. A többi találkozón hoztuk a papírformát, még úgy is, hogy előfordult, csak tizenegy játékos állt rendelkezésemre, a fiúk egy párharcot sem vettek félvállról. A 2. helyen zártuk a 2021-2022-es szezont, abszolút elégedett lehetek ezzel az eredménnyel, büszke vagyok tanítványaimra. Mint ahogy arra is, hogy azok a játékosok, akik felkerültek a megye egyes csapathoz, a felnőttek között is helyt álltak. Ketten, Karika Róbert és Varga Balázs pedig a tavasz második felében az NB-III-as csapattal készülhetett, utóbbi játékos be is mutatkozhatott a harmadosztályban. Köszönöm a fiúknak az egész éves munkát, mindenkinek jó pihenést kívánok, egy kis szünet után pedig folytatjuk a munkát” – zárta gondolatait Dobos Attila.

KZT