Dorogi Máté: Szeretnék a legmagasabb szintre eljutni

Fiatal röplabdázónk nem csupán a pályán teljesít kiemelkedően, a továbbtanulással kapcsolatban is nagy tervei vannak.

Dorogi Máté az U19-es és az U21-es férfi röplabdacsapatunk meghatározó játékosának számít, így alkalmanként már a felnőtt csapat edzésein is részt vehet. Valódi példakép lehet a kisebbek számára, hiszen sok feladatot vállal magára, s miközben ezeket próbálja maximális hozzáállással elvégezni, egyre nagyobb fejlődésen megy keresztül. A jövő egyik tehetsége az elmúlt hétvégén is szóhoz jutott a bajnokságban, ezúttal pedig a kezdetek mellett a mögöttük hagyott felkészülésről és a Gyöngyös elleni mérkőzésről is mesélt.

„Már kiskoromtól kezdve kapcsolatban álltam a sportággal, ugyanis édesanyám, nagybátyám és nagymamám is röplabdázott, ami jóformán tradíciónak számít a családunkban. Jó fizikai adottságaimnak köszönhetően kipróbáltam a kosárlabdát is, de sajnos azt a térdem nem bírta. Ezután visszatértem a röplabdához, ahol a magasságomnak köszönhetően, valamint a labdaérzékem miatt,hamar felfigyelt rám Felföldi János, a Fazekas Mihály Gimnázium vezető testnevelő tanára, illetve a DEAC férfi utánpótlás korosztályos edzője. Az ő közbenjárásával kerültem a DEAC-hoz, ahol négy éve foglalkozom magasabb szinten a sportággal” – emlékezett vissza Dorogi Máté.

Kiválóságunk elárulta, hogy már rendkívül várta az új szezon kezdetét, hétről hétre a nyár folyamán is szorgalmasan készült.

„Augusztus elején kezdtük a felkészülést a csapattal, az első komolyabb megmérettetésünk a debreceni Eötvös kupa volt, amely nagyon jól sikerült számunkra, ugyanis az előkelő harmadik helyen végeztünk. A biztató eredmény miatt hasonló elvárásokkal, de a realitás talaján maradva vágtunk neki az idénynek. Természetesen szeretnénk minél jobban teljesíteni, az U19-esekkel legalább a középmezőnyben szeretnénk végezni, de a hatos döntő se lehetetlen. Az U21-es korosztályban már nehezebb dolgunk lesz, ezért ott a legjobb tíz csapatba kerülést tűztük ki célul.”

Mátéék az U19-es korosztályban eddig a TFSE és a MÁV Előre Akadémia (Székesfehérvár) csapata ellen játszottak. A TFSE csapatát magabiztosan legyőzték, míg utóbbi már az előző szezonban is mumusnak számított, de ezennel is kifogott rajtuk.

„Az U19-es csapattal eddig a TFSE és a MÁV Előre ellen léptünk pályára, itt egy győzelem és egy vereség a mérlegünk, míg az U21-es korosztályban a Gyöngyös csapatával mérkőztünk meg, ahol egy kiélezett mérkőzésen 3:2-re maradtunk alul. A saját teljesítményemmel részben elégedett vagyok, de tudom, hogy sok tekintetben kell még javulnom ahhoz, hogy elérjem céljaimat. A csapat teljesítményére nem lehet panaszom, hiszen az eddigi mérkőzéseink rendre szorosan alakultak, ahol megmutattuk, hogy számolni kell velünk.”

Dorogi Máté végül annak adott hangot, hogy mit jelent számára a DEAC-család, elmondása szerint úgy tervez, hogy a karrierjét is nálunk folytatná.

„Számomra a DEAC a magas szintű sport és tanulás összekapcsolódását jelenti. Egy jó közösségben űzhetem szeretett sportágamat, a klub pedig a tanulást is nagy mértékben támogatja. Ez azért is kiemelkedően fontos, mert a Debreceni Egyetem Orvostudományi karára készülök felvételizni, emellett a sportban is szeretnék a legmagasabb szintre eljutni. Hosszabb távon egy álmom válna valóra, ha egy Extraligás csapat meghatározó játékosa lehetnék, ám tisztában vagyok vele, hogy addig még rengeteg munka vár rám” – zárta szavait Dorogi Máté.

Ami többi csapatunkat illeti, a harmadosztály keleti csoportjában induló U17-es lányaink a Kispest ellen 3–1-es győzelmet arattak, de egy végletekig kiélezett összecsapáson a Budaörs ellen már nem sikerült a bravúr (2–3). Az NB II „F” jelű csoportjában szereplő U21-es női csapatunk Szolnokra látogatott, a debreceni hölgyek a nagy küzdelem ellenére a második bajnokin sem szereztek pontot (0–3). U17-es fiúcsapatunk a hétvégén Kecskeméten vendégszerepelt, ahol előbb a Gödöllőtől 3–0-s arányú vereséget szenvedett, majd a PTE PEAC ellen javítani tudott (3–1).

A hét folyamán újabb megmérettetések várna utánpótlás-együtteseinkre. U21-es legényeink szombaton 11 órától az Eszterházy SC-t fogadják a Kecskeméti János Tornacsarnokban. U19-es lányaink szombaton Újfehértóra utaznak, ahol a helyi csapat mellett a DVTK-val mérik össze tudásukat. U21-es női csapatunk vasárnap a Békéscsabával találkozik. Az U19-es fiúk a fővárosban a Szegeddel és a KESI-vel fognak csatázni, míg az U15-ösök a Debreceni Arany János Általános Iskolában a nyíregyháziakkal és a miskolciakkal mérkőznek meg.

Írta: Tóth Huba Elemér