Egy sima, egy fordított

Múcsonyba látogattak a legfiatalabb bajnoki korosztályaink, az U13-asok izgalmas mérkőzésen legyőzték a Sajóvölgyét, ám az U12-esek pont nélkül maradtak.

A Bozsik tornák után idén már éles helyzetben is próbára tehetik tudásukat a legfiatalabb DEAC-os növendékek, akik bajnoki versenyrendszerben szerepelve hétről hétre kiváló ellenfelekkel szemben mérettethetik meg magukat. A rajton, a DVSC otthonában ugyan vereséget szenvedtünk, de egy akadémiai csapat ellen emiatt nem kell szégyenkeznünk, ugyanakkor a Sajóvölgye otthonába már úgy utaztak U12-es és U13-as fiataljaink, hogy pontot, akár pontokat is szerezhetnek.

U13-as csapatunk már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, több helyzetet is alakított ki, mint ellenfele. A kimaradt lehetőségeket ugyanakkor a 19. percben megbüntette a Sajóvölgye, Bogdán Szabolcs juttatta előnyhöz a hazaiakat. A mieink azonban nem hagyták annyiban a dolgot, félóra elteltével Dékán Donát szép góllal egalizált. A folytatásban a hazaiak kerültek mezőnyfölénybe, az 59. percben pedig ismét megszerezték a vezetést, Daniel Dostal volt eredményes. A múcsonyiak játékosa ugyanakkor a végén negatív hőssé vált, ugyanis Szabó József egyenlítését követően az ő öngóljával dőlt el a mérkőzés. A DEAC egy élvezetes, fordulatos mérkőzésen 3–2-es győzelmet aratott Múcsonyban, s bizakodva várhatja a következő fordulót, amikor a patinás DVTK érkezik a cívisvárosba.

„Őszinte leszek, ilyen teljesítményre még én sem számítottam a srácoktól – értékelt Szabó János, a gárda edzője. – Végig egységesek és masszívak voltunk, mentális erőnket pedig jól mutatja, hogy kétszer is vesztett helyzetből tudtunk felállni. Kevés helyzetet engedélyeztünk ellenfelünknek, jól zártuk le a területeket és uraltuk a középpályát. Azon dolgozunk, hogy folyamatosan fejlődjünk, ez a siker pedig remek visszaigazolása volt a nálunk zajló munkának.”

U12-eseink jól kezdték a mérkőzést, fertályóra elteltével mégis a házigazda szerezte meg a vezetést, Horváth Bálint lövését Szilágyi nem tudta hárítani. Mindkét oldalon jegyezhettünk fel távoli próbálkozásokat, ám leginkább a mezőnyjáték dominált, a párharcok zömét pedig a mieink nyerték meg a középpályán. A fordulás után egyre több helyzetet tudott kialakítani a DEAC, ám a hazaiak kapusának eszén sajnos nem tudtuk túljárni. Ami ez egyik oldalon nem sikerült, az sajnos a hazaiaknak összejött, az 57. percben Kiszley Maximilián egy tetszetős kontra végén duplázta meg a Sajóvölgye előnyét. Mint később kiderült, ezzel ki is alakult a 2–0-s végeredmény, a DEAC ezúttal pont nélkül távozott Múcsonyból.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel, az eredmény nem tükrözi a játék képét – hangsúlyozta Balla Imre vezetőedző. – Meglepően jól kezdtünk, mégis a hazaiak szereztek vezetést. Nagyon akartuk a győzelmet és ez meg is látszott a pályán, végig uraltuk a mérkőzést, csak a gólok maradtak el. Büszke vagyok a srácokra, mert küzdeni akarásból ötösre vizsgáztak!”