Esélyt sem adtunk ellenfelünknek

U17-es csapatunk hatot vágva a Ceglédnek, megszilárdította vezető helyét a tabellán.

Kertész Tamás legénysége az élről várhatta a 11. fordulót, ám ahhoz, hogy továbbra is megtartsák listavezető pozíciójukat, hozni kellett a kötelezőt és hazai pályán két vállra kellett fektetni a Ceglédet.

Hamar kidomborodott a két csapat közti különbség, az első perctől fiataljaink akarata érvényesült, a vendégek beszorultak védőharmadukba, csak idő kérdése volt, mikor kapitulálnak. A nyomást a 6. minutumig bírták a sárga-kékek, ekkor Nagy Attila vette be a kapujukat, majd kis idő elteltével megduplázta önmaga és csapatunk találatainak számát. A vendégekben tudatosult, ezen a napon arra sincs esély, hogy pontot raboljanak, így arra törekedtek, megússzák minél kevesebb kapott góllal a meccset. Megszállták tizenhatosuk előterét, de nem tudták megakadályozni, hogy a 38. percben Dudás Gergő megzörgesse a hálójukat. A párharc eldőlt, a pontok már zsebben voltak, az volt a kérdés, szünet után tovább nyitja-e az ollót csapatunk.

Fordulás után is mi voltunk fölényben, leginkább a ceglédi térfélen zajlott a játék, ám fiataljaink ekkor már inkább az egyéni megoldásokat részesítették előnyben. Az 53. percben Kelemen Zsolt is feliratkozott a gólszerzők közé, majd nem sokra rá Nagy Attila már mesterhármasnál tartott. A kegyelemdöfést a csereként pályára lépő Kovács Krisztián adta meg, aki a 89. minutumban beállította a végeredményt. Csapatunk az élen zárta a fordulót, két ponttal előzzük meg a rivális Egert.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 11. forduló

DEAC – Ceglédi VSE: 6-0 (3-0)

DEAC: Nagy N. – Kozma (Papp G. 68’), Grecskó, Juhász, Pásztor (Veleczki 68’), Kelemen, Nagy A., Dudás, Ari (Balog 59’), Boros (Gáll 59’), Keczán (Kovács 68’)

Vezetőedző: Kertész Tamás

Gólszerzők: Nagy A. 6’, 17’, 67’, Dudás 38’, Kelemen 53’, Kovács 89’

Kertész Tamás: A mérkőzés elején nagyon szervezettek voltunk, jól játszottunk, tudatosan futballoztunk, kétgólos előnyre tettünk szert. A második találattal el is dőlt a meccs, a folytatásban már csak az volt a kérdés, mennyivel nyerünk. Ezt érezték a srácok is, nehéz volt fenntartani a szervezettséget, előtérbe kerültek az egyénieskedések. Azért dolgozunk, hogy tudatosan az alapelveket szem előtt tartva futballozzunk, ez ma nem valósult meg, csak az első két gólig. Természetesen örülök a győzelemnek, nullára lehoztuk a meccset, javítottunk gólarányunkon, megszilárdítottuk vezető helyünket a tabellán. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.