Évkezdésnek veretlen kupagyőzelem

Harcsa Csaba lányai szombaton az U13-as tehetségek kupáján lépett pályára Jászberényben.

Nyolc csapat vett részt a Tehetség SE által szervezett egynapos tornán, mely megmérettetésen U14-es lánycsapatunk is pályára lépett. Mivel az U13-as korosztálynak volt kiírva ez a kupa, így Harcsa Csaba a 2010-2012-es születésű lányokkal utazott Jászberénybe.

Csapatunk a B jelű csoportba kapott besorolást, az UTE, Szolnok és a Tehetség SE gárdáival küzdöttek meg a továbbjutó helyekért. Az első mérkőzésen még nem működött úgy a gépezett, ahogy azt megszokhattuk lányainktól, kicsit idegesen, kapkodva futballoztak. Ennek tudható be, hogy 1-1-es döntetlennel zárták az Újpest elleni párharcot. Sikerült azonban rendezni a sorokat, a házigazdákat kiváló játékkal, 3-0-ra múlták felül a Harcsa-tanítványok. A csoportkört a szolnokiak ellen zárták a mieink, a 3-1-es sikerrel pedig a B jelű kvartett élén végeztek.

Az elődöntőben is fővárosi csapat következett, de az MTK sem tudta megállítani lányainkat, akik ezen a mérkőzésen is szemre tetszetősen futballoztak és nyertek 1-0-ra.

A fináléban ismét összetalálkoztak lányaink az újpestiekkel, ám ezúttal másképp alakult az összecsapás, ifjú hölgyeink egygólos győzelmet arattak és nyerték meg veretlenül a kupát.

Az érmek és a serleg mellett a legjobb játékosnak járó elismerést csapatunk kiválósága, Puskás Mariann vehette át, valamint Szakál Csenge is különdíjban részesült.

Eredmények

Csoportkör:

UTE – DVSC-DEAC: 1-1

DVSC-DEAC – TSE szürke: 3-0

Szolnok – DVSC-DEAC: 1-3

Elődöntő

DVSC-DEAC – MTK: 1-0

Döntő

DVSC-DEAC – UTE: 1-0

 

Csapatunk kerete: Puskás Mariann (4), Biró Gitta (3), Furó Liliána (1), Supák Borbála, Balogh Virág, Takács Zsófia, Mazsu Hanna, Berki Zoé, Szávó Kamilla, Szakál Csenge (1), Tallárom Noémi

Edző: Harcsa Csaba

„Az elején még kissé kapkodva futballoztunk, ekkor azt kértem a lányoktól, élvezzék a játékot, ne görcsösen focizzanak. Ennek meg is lett az eredménye, a folytatásban megmutattuk, mit is tudunk, formás támadásokat vezettünk, szép gólokat lőttünk. A védőfeladatot is jól oldottuk meg, ez jellemző volt az egész tornára, ezt bizonyítja, hogy csak kétszer vették be a kapunkat a nap folyamán. A csoportmérkőzések során felszabadultan játszottunk és végeztünk az első helyen. Az elődöntőben mentálisan erősek és összeszedettek voltunk, ennek is köszönhetően sikerült győznünk. A döntőben sem fogyott el a lendület, egy góllal jobbnak bizonyultunk az Újpestnél és nyertük meg a tornát. Külön öröm számomra, hogy a legjobb játékosnak járó díjat, valamint a különdíjat is játékosaim vehették át. Ma több olyan lány is szerepet kapott, akik még nem voltak ilyen tornán, de bizonyították, hasznos tagjai a csapatnak, lehet rájuk számítani. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mindaz, amit edzéseken gyakoroltunk, visszaköszönt a pályán. Legjobb tudásuk szerint futballoztak, erőn felül teljesítettek, minden elismerést megérdemelnek” – értékelte csapata teljesítményét Harcsa Csaba.