Fővárosi riválisokkal nézünk farkasszemet

U14-es és U15-ös csapatunk egyaránt az UTE ellen lép pályára, míg az U16-osok az Ikarust fogadják szombat délután.

Nincs könnyű helyzetben U14-es együttesünk, amely a jó rajt után immár négy mérkőzés óta nyeretlen az országos bajnokságban. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy az elmúlt fordulókban bajnokaspiránsokkal találkoztak fiataljaink, Takács Tamás pedig, ha eredményességben nem is, játékban és hozzáállásban tapasztalt előrelépést, a Kecskemét elleni ütközet után összességében elégedetten értékelt. A nehéz sorozat folytatódik, hiszen szombaton az UTE együttesét látjuk vendégül a Sportcampuson, fővárosi riválisunk pedig egyelőre hibátlan a bajnokságban, első hat mérkőzését kivétel nélkül magabiztosan nyerte meg. Nem lesz tehát könnyű dolgunk, de a fiúk készen állnak a kihívásra, szeretnék megnehezíteni esélyesebb riválisuk dolgát.

DEAC–UTE

10.16. 13:00, DEAC Sportcampus

Hiába vezetett már két góllal is U15-ös csapatunk a Szeged ellen, a vendégek fordítottak, s mindhárom pontot elhozták a Sportcampusról a mögöttünk hagyott hétvégén. Kovács Krisztián tanítványai így egymás után második mérkőzésükön maradtak pont nélkül, ám volt már ilyen sorozatunk, még a bajnokság elején, amit az addig hibátlan Kaposvár felett aratott bravúrgyőzelem követett. Valami hasonlóban reménykedhetünk ezúttal is, hiszen fiataljaink az UTE Labdarúgó Akadémiára látogatnak, riválisunk pedig mindössze egyszer talált legyőzőre a szezonban, így a harmadik helyről várhatja a folytatást. A mieink visszacsúsztak a kilencedik pozícióba, ám a középmezőny sűrűségét jól mutatja, hogy egy győzelemmel beérhetik vendéglátóikat – abban biztosak lehetünk, hogy a debreceni legénység mindent el fog követni annak érdekében, hogy otthonában tréfálja meg az újpestieket.

UTE–DEAC

10.16. 14:00, UTE Labdarúgó Akadémia

Lendületben U16-os csapatunk: Mester Norbert tanítványai négy mérkőzés óta veretlenek, a FILO, a Kecskemét és a Törökszentmiklós legyőzése mellett Vácról értékes ponttal távoztak fiataljaink. A DEAC az előkelő ötödik helyről várhatja a tabellaszomszédok rangadóját, szombat délután ugyanis a negyedik helyen álló, budapesti Ikarus érkezik a cívisvárosba. Mindkét csapat 10 ponttal áll, ám a vendégek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, s a kereterősség alapján valamivel esélyesebbnek tűnnek, a hazai pálya ugyanakkor a mieink mellett szól. Minden bizonnyal egy izgalmas, a végletekig kiélezett ütközetnek lehetnek majd szemtanúi a kilátogató szurkolók, reményeink szerint fiataljaink tovább tudják nyújtani remek sorozatukat.

DEAC–Ikarus BSE

10.16. 15:00, DEAC Sportcampus