Fülöp Diána: „megérdemeltük a bronzérmet”

U19-es lánycsapatunk trénere elmondta, játékban sokat léptek előre, legtöbbször szemre tetszetősen, tudatosan futballoztak tanítványai.

Fülöp Diána együttese szépen vette az akadályokat, 18 forduló alatt csak ötször fordult elő, hogy lányai szerzett pont nélkül hagyták el a pályát, ennek a jó teljesítménynek köszönhető, hogy bajnoki bronzérmet ünnepelhettek a májusi szezonzárón.

-Nyáron változott a keret, érkeztek új, jó képességű játékosok, akik hamar beilleszkedtek, a felkészülés alatti edzőtábor pedig összekovácsolta a csapatot, kialakult egy remek közösség. A kiváló csapategységnek, na meg a jó játéknak köszönhető, hogy előkelő helyen, a dobogó harmadik fokán zártuk a bajnokság őszi szakaszát. A gondok tavasszal kezdődtek, többen érettségire készültek, voltak, akik bejelentették, szögre akasztják a stoplist, mivel nem tudják összeegyeztetni a tanulást a labdarúgással. Kisebb létszámmal tudtam dolgozni, akadtak olyan mérkőzések, melyeken cserék nélkül tudtunk kiállni. Sikerült azonban felülkerekedni a nehézségeken, véleményem szerint az a visszatérő Magyar Hannának is köszönhető. Bár ahhoz, hogy a 3. helyen zártuk a bajnokságot, kellett egy kis szerencse is, mivel a Nyíregyházától pontokat vontak le, de összességében megérdemeltük a bronzérmet. Arra nagyon büszke vagyok, hogy szabolcsi riválisunkat szép játékkal sikerült fölényesen legyőznünk a 2. körben. Sokat léptünk előre, már nem ívelgettük előre a labdát, hanem legtöbbször szemre tetszetősen, kombinatívan futballoztunk. Ez volt az utolsó évem a csapattal, a következő szezonra már nem én készítem fel a társaságot, egy időre felhagyok az edzőséggel. Gratulálok a lányoknak a 3. helyhez, köszönöm nekik az egész éves munkát, jó pihenést kívánok mindenkinek és sok sikert a következő szezonra – összegezte a 2023-24-es bajnoki évet Fülöp Diána.

U19-es lánycsapatunk 13-0-5-ös mérleggel, 99-25-ös gólaránnyal, 39 pontot gyűjtve a 3. helyen zárta a bajnokságot. Legeredményesebb játékosunk Szász Gréta, aki 30 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját és végzett a góllövő lista 5. helyén.