Gólözön a köbön – 3. rész

A legkisebbektől az ifistákig számos kiváló támadó találatainak örülhettünk az elmúlt hónapokban, sorozatunk zárásaként azzal foglalkoztunk, hogy Berki Balázs, Lakatos Roland és Papp G. Benedek vajon mennyire tudja átmenteni a jó formát az új idényre.

Berki Balázs: Noha a legkisebbeknél az eredmények helyett sokkal inkább a fejlődésre helyezzük a hangsúlyt, de az, hogy ki lövi a legtöbb gólt, a támadók között már ilyen életkorban is nagy presztízzsel bír. Balázs tavaly még az U13-as csapatban szerepelt, de jövőre már az U14-es gárdában, nagypályán játszhat, nagy kérés, hogy a változás mennyire zökkenti ki az eddigi ritmusból. Az előző bajnoki kiírásban 23 mérkőzésen lépett pályára, mindössze egy találkozót volt kénytelen kihagyni. 11 lőtt gólját bizonyára még tovább fogja gyarapítani, edzőink azon lesznek a folytatásban is, hogy tudását fejlesszék, és a kapu előtt még hatékonyabb legyen.

Lakatos Roland: A DASE U14-esei a mögöttünk hagyott szezonban a megyei bajnokságban a legtöbb gólt lőtték. A csapat legeredményesebb játékosa a mindössze 6 mérkőzésen 16 találatot jegyző Lakatos Roland lett, ugyanakkor Magyar Dániel és Villás Levente is több mint tíz gólig jutott. Roland egyébként az ősz folyamán még az országos bajnokságban jutott szóhoz, ahol elöl sajnos kevésbé volt eredményes, 9 összecsapáson egyszer tudta megzördíteni a hálót. Reméljük, hogy jövőben a DASE-ban nyújtott lehengerlő teljesítményt meg tudja ismételni, mert akkor legyen szó bármilyen erős ellenfélről, retteghetnek tőle.

Papp G. Benedek: A regionális bajnokságban szereplő U19-es együttesünkben több húzóember volt, Benedek is közéjük tartozik, hiszen ősszel hét mérkőzésen kilenc gólt termelt, majd tavasszal is betalált kortársainak. Azonban nem csak az utánpótlásban lehet rá számítani, hanem a kis DEAC-ban is alapemberré nőtte ki magát. A megyei első osztályban 27 meccsen kezdőként lépett pályára, melyeken 15 gólig jutott. 2003-as születésű játékosunk nagyszerű formában van, és minden jel arra utal, hogy a bajnoki szünet után ismét kipókhálózza a sarkokat.

T.H.