Győzelemmel zártuk a bajnokságot

Bár kétszer is zárkóztak az orosháziak, U19-es csapatunk végig kontrollálta a mérkőzést és megnyerte a szezon utolsó párharcát.

Orosházára utazott csütörtökön Köstner Tamás alakulata, hogy szezonzárón ismét megmérkőzzön az OMTK együttesével. A tavaszi első körben nem okozott gondot a kék-fehérek legyőzése, csapatunk 10-1-es sikerével ért véget a találkozó. Ezúttal is fiataljaink voltak a mérkőzés esélyesei, főleg annak tükrében, hogy minőségi keret állt trénerünk rendelkezésére.

Az első perctől csapatunk irányította a játékot, gyakran veszélybe került a hazai kapu, de a befejezéseknél sorra rossz döntések születtek. A félidő derekánál Dari Balázs három percen belül kétszer villant, és már mentünk is kettővel. A fiúk kicsit lazán vették a védekezést, ez meg is bosszulta magát, egy hibát kihasználtak a kék-fehérek és visszajöttek a meccsbe, így csak egygólos előnyből várhattuk a második félidőt.

Jól indítottunk szünet után, a 49. percben Komádi Benjamin visszaállította a kétgólos különbséget. Le is zárhatták volna hamar a meccset fiataljaink, de nem egyszer elszórakozták a helyzeteket. A házigazdák ismét kihasználtak egy védelmi hibát és megint faragtak a hátrányon. Mielőtt még elhihették volna, egy pontot otthon tartanak, Gurbai Balázs bebiztosította csapatunk győzelmét.

MLSZ Regionális U19 Délkelet Felsőház 14. forduló

OMTK-ULE 1913 – DEAC: 2-4 (1-2)

DEAC: Osztotics – Varga, Kiss M., Komádi, Farkas, Kovács (Puskás A. 46’), Puskás B. (Gurbai 59’), Dari (Pál 59’), Almási, Virág, Ferenczi (Némethy 59’)

Vezetőedző: Köstner Tamás

Gólszerzők: Dari 19’, 22’, Komádi 49’, Gurbai 85’

Köstner Tamás: A legerősebb összeállításban léptünk pályára, így még inkább kötelező volt a győzelem. A fociban soha nincs tét nélküli mérkőzés, de a fiúk kissé úgy vették, annyit adtak ki magukból, amennyi a győzelemhez kellett. Inkább gálameccsnek fogták fel, időnként az egyéni megoldásokat helyezték előtérbe, néha túl is cifrázták a támadásokat, hátul néha könnyelműek voltunk. Mindezek ellenére végig kontrolláltuk a meccset, győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben, jó szájízzel zártuk a bajnokságot.