Három gól, három pont

U19-es lányaink hátrányból fordítva nyertek vasárnap a Várda otthonában.

Lányaink vasárnap reggel Szabolcs vármegye felé vették az irányt, hogy másodjára is megmérkőzzenek a Várda alakulatával. Tét nem nyomta a vállakat, ugyanis csapatunk már bajnoki bronzérmesként lépett pályára a Kisvárda Labdarúgó és Kézilabda Akadémián. Alakulatunkat ezúttal Kengye Vivien irányította, mivel trénerünk, Fülöp Diána a futsal Magyar Kupa döntőn volt érdekelt. Meg is nyerték a finálét, ezúton gratulálunk a csapatnak.

Álmosan kezdtünk, erősen akadozott a gépezet, hibák, pontatlanságok jellemezték játékunkat. A házigazdák érezve, hogy bizonytalanok vagyunk, bátran támadtak, próbálkozásaikat siker koronázta, ugyanis a 19. percben megszerezték a vezetést. Lassan kezdtünk éledezni, de még nem a megfelelő hőfokon futballoztunk, ennek ellenére a 39. minutumban Szász Gréta ledolgozta a hátrányt és döntetlen állással vonulhattunk szünetre.

A pihenő alatt sikerült rendezni a sorokat, a második félidőben nagyot javult a játékunk. Átvettük az irányítást és az 50. percben Magyar Hannának köszönhetően már nálunk volt az előny. Fölényben voltunk, állandó veszélyben volt a szabolcsi kapu, ám a befejezéseknél nem voltunk elég higgadtak. A 84. minutumban vált biztossá a győzelmünk, miután Magyar Lívia a vonalon túlra juttatta a labdát.

Leány Regionális U-19 Északkeleti csoport 17. forduló

Várda LA – DVSC-DEAC: 1-3 (1-1)

DVSC-DEAC: Szilágyi – Király, Borsi, Szász, Ferencz (Fecsó 65’), Porcellán B., Czene, Egri (Magyar L. 57’), Magyar H., Nagy Zs., Urbán

Megbízott edző: Kengye Vivien

Gólszerzők: Szász 39’, Magyar H. 50’, Magyar L. 84’

Kengye Vivien: Enerváltan kezdtünk, nem tudtunk kellőképpen felpörögnünk, ráadásul hátrányba is kerültünk. Szerencsére még szünet előtt sikerült egyenlítenünk, az jó hatással volt második félidei teljesítményünkre. Fordulás után mi domináltunk, sorra dolgoztuk ki helyzeteinket, bár sok kimaradt, ám kettőt sikerült értékesítenünk, így elhoztuk Kisvárdáról a három pontot. Gratulálok a csapatnak!