Hétgólos gálafoci

Nagyarányú győzelemmel és Puskás Balázs mesterötössel zárták a DEAC ifistái szombati, utolsó bajnoki mérkőzésüket.

Szezonzárásként a Sárréti együttesét fogadta szombat délután Kozma László alakulata. Bő keret állt trénerünk rendelkezésére, így a legerősebb összeállításban küldhette pályára legénységét.

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, helyzetek mindkét oldalon adódtak, de gólnak ifistáink örülhettek, a 11. percben Puskás Balázs zörgette meg a hálót. Hat minutum elteltével már duplázódott az előny, miután Gurbai Balázs villant és vette be a kaput. Kis idő múlva ismét Puskás volt eredményes és a játékrész derekánál már hárommal ment csapatunk. A vendégek nem adták fel, próbáltak visszajönni a meccsbe, de hadilábon álltak a helyzetkihasználással. A mieink viszont nem, Puskás a hátralévő időben még két gólt jegyzett, és már 45 percnyi játékot követően zsebben volt a három pont.

Hátra volt azonban még egy félidő és a Sárréti még nem tört meg, próbálkoztak zárkózni, de Lévai Levente ezen a napon lehúzta a rolót. Sőt büntetőből akár gólt is szerezhetett volna, de kapusunk kihagyta a tizenegyest. Szuháj Adrián viszont nem és hatra növelte a különbséget. Puskás a 80. percben keretbe foglalta remek teljesítményét, ötödjére is mattolta a vendégek védelmét, így csapatunk 7-0-ra behúzta a szezonzárót.

Megyei I. osztály U-19 30. forduló

DEAC – Sárréti DSK: 7-0 (5-0)

DEAC: Lévai – Lázár, Bartók, Gurbai, Vida (Papp K. 65’), Szuháj, Kiss G. (Némedi 65’), Puskás Pál, Kovács, Némethy

Edző: Kozma László

Gólszerzők: Puskás 11’, 21, 31, 41’, 80’, Gurbai 17’, Szuháj 58’

Kozma László: Klasszikus gálamérkőzésre sikeredett az utolsó forduló, végig jól játszottunk, mindenki élvezte a focit. Az első félidő kicsit döcögős volt, kellett a szerencse is, mert legalább annyi helyzete volt ellenfelünknek, mint nekünk. Mi viszont jobban sáfárkodtunk lehetőségeinkkel és nagy előnyre tettünk szert. Szünet után már annyira nem forgott veszélyben a kapunk, ezért Lévai Leventének akadt munkája. Védelmünk is szinte hiba nélkül hozta le a meccset, minden csapatrész jól működött, és nagyarányú győzelemmel zártuk a szezont. Gratulálok a fiúknak!