Hiába a javuló játék, így is kikaptak a DASE ifistái

A jó formában lévő Hajdúböszörményt fogadták Hegedűs Györk tanítványai a megye egyes U19-es bajnokság 8. fordulójában.

Egy jó formában lévő gárda érkezett egy felemásan teljesítő együtteshez. Ez csak azért érdekes, mert az ilyen meccsek szoktak végül a legkiszámíthatatlanabbak lenni, jelen esetben azonban a lényegi kérdések hamar eldőltek. Bő húsz perc alatt – fertályóránál indultak be a vendégek – három gólt lőttek a böszörményiek, s bár még csak az első félidő derekánál jártunk, olybá tűnt, minden eldőlt. Ők irányítottak, uralták az összecsapást, jól ültek a terveik, a taktikájuk, melyre a három találat a legjobb bizonyíték.

A második játékrészre Hegedűs Györk csapata mintha összekapta volna magát, megvoltak a helyzeteik, összeszedettek lett, mindent összevetve, feljavult a játékuk. Igaz, kaptak még egy gólt, de egyértelműen élvezhetőbb, tetszetősebb produkcióval rukkoltak elő, mint az első negyvenöt percben. Ha nincsenek az utolsó momentumos hibák, talán szebb eredmény is kisülhetett volna ebből az összecsapásból.

Győzött a jobb, aggodalomra azonban semmi ok, van még lehetőség bőven a javításra.

Megyei I. osztály U19 8. forduló

DASE–Hajdúböszörményi TE: 0–4 (0–3)

DASE: Birta – Temiloluwa, Rácz (Szalóki 46’), Papp (Sike 46’), Orsó (Fésűs 78’), Tóth, Burai, Bikki, Terdik, Nagy (Mozga 81’), Palotai (Horváth 78’)

Hegedűs Györk: A böszörményiek jól kezdték a mérkőzést, uralták a találkozót kihasználva fizikai fölényüket. Fordulás után pozitív csalódás volt a csapatom: jól játszottunk, megvoltak a helyzeteink, mindössze az utolsó momentumokba csúszott hiba. Összességében sajnálom ezt a találkozót, mert a második félidőben összeszedettek voltunk, de persze a sikerhez az egész meccsen tudni kell hozni a legjobb szintet.

P.I.