Hozta a kötelezőt a DASE felnőttcsapata

Magabiztos, ötgólos győzelmet aratott a DASE megyei I. osztályban szereplő együttese a Hajdúböszörmény felett.

A hajdúsámsoni döntetlen után ismét pályára lépett Kovács Miklós együttese, a mieink kedd délután pótolták a 19. fordulóból elhalasztott, Hajdúböszörmény elleni mérkőzést. Ez a találkozó a kötelező győzelem kategóriájába tartozott, hiszen a kék-fehérek az idei bajnoki évben még nem szereztek pontot.

Csapatunk esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, a debreceniek az első perctől irányították a játékot, rákényszerítették akaratukat ellenfelükre. A vendégek hősiesen védekeztek, csaknem negyedórán át sikerült is feltartóztatniuk a debreceni rohamokat. A 14. percben aztán Mahmud megtörte a böszörményi ellenállást, pompás fejesével előnyhöz juttatva a fekete-fehéreket. A folytatásban is a mieink játszottak fölényben, de nem volt egyszerű átjátszani a kék-fehérek hátsó alakzatát, a következő találatra így a 39. percig kellett várni, ekkor Hegedűs átlövése talált utat a böszörményi kapuba. A félidő hajrájára érezhetően elkészültek erejükkel a vendégek, s a játékrész zárásaként tovább nőtt a különbség, Mahmud második találatának köszönhetően háromgólos előnnyel vonulhattunk szünetre.

A fordulás után sem vettek vissza a tempóból Kovács Miklós legényei, a mieink sorra dolgozták ki a helyzeteket, a befejezéseknél azonban rendre rossz döntések születtek. Az újabb hazai találatra a második játékrész feléig kellett várni, ekkor a csereként pályára lépő Éles tüzelt távolról, Fekete nem tudott hárítani. Nem sokra rá a másik cserejátékos, Bucz állította be a végeredményt, kiválóságunk egy pontos indítás után gurította el a labdát a kapus mellett. A DASE iskolajátékkal hozta a kötelezőt, Kovács Miklós fiai keddi teljesítményükre a gimnáziumban is jelest érdemelnének.

Megyei I. osztály, 19. forduló

DASE–Hajdúböszörmény 5–0 (3–0)

DASE: Deák – Takács I., Molnár B., Nagy B. (Balogh B., 22.), Kang I. (Gudmundsson, a szünetben), Mahmud (Bucz, 61.), Légrádi (Nagy N., 73.), Éder (Éles, 61.), Balogh Á., Kang II., Hegedűs (Molnár M., a szünetben)

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Mahmud (14., 45.), Hegedűs (39.), Éles (66.), Bucz (74.)

Kovács Miklós: Ezen a mérkőzésen szerettem volna azoknak a játékosoknak lehetőséget adni, akik az elmúlt időszakban kicsit kevesebbet játszottak. Azt gondolom, ezt meghálálták, magabiztosan nyertük meg a mérkőzést. Ellenfelünk, főleg védekezésben sokat fejlődött, ám szerencsére sikerült felőrölni őket az első félidő végére. A fordulás után már jóval több helyzetünk volt, sajnos ezekből nem tudtunk annyit értékesíteni, mint amennyit elvárunk magunktól, de nem vagyok elégedetlen. Gratulálok a csapatnak!

Fotó: Égerházi Péter