Izgalmas meccsek várnak a DASE fiataljaira

Az U14-es és az U16-os csapat Téglásra látogat, míg az ifik a Hajdúnánás ellen vívnak rangadót szombat délelőtt.

Felemásnak tekinthető a DASE U14-es csapatának eddigi szereplése a megyei bajnokságban, Hegedűs Györk tanítványai ugyanis két győzelemmel és két vereséggel a tabella hatodik helyéről várhatják a folytatást. A Bocskai SE és a Nyírlugos együttesét kapott gól nélkül, imponáló teljesítménnyel fektettük két vállra, a Józsával és a Püspökladánnyal ugyanakkor nem bírtak fiataljaink. A következő erőpróba Tégláson vár a srácokra, riválisunk egy győzelem mellett három vereséggel áll, ám az a siker nagyot szólt, a Sárrétudvarinak nyolc gólt gurítottak a piros-kékek. Ennek ellenére, ha tudásuk legjavát nyújtják, Hegedűs Györk legényei begyűjthetik a három pontot szombat délelőtt, elsősorban a helyzetkihasználáson kell javítanunk, ha szeretnénk feljebb lépni a tabellán.

Téglási VSE–DASE

10.16. 09:00, Téglási Sportpálya

Magabiztos teljesítménnyel vezeti a bajnoki tabellát Köstner Tamás U16-os csapata, amely az első öt mérkőzésén pontot sem veszített, legutóbb a Nádudvart múltuk felül, tíz szerzett góllal. Hasonlóan hatékony támadójátékkal a Téglás legyőzése sem okozhat gondot fiataljainknak, soros riválisunk ugyanis az első négy mérkőzéséből csupán egyszer hagyta el győztesen a pályát, a Hajdúhadházat múlták felül fölényesen. A Józsával és a Hajdúnánással döntetlenre végeztek, míg Sárrétudvariban vereséget szenvedtek, s ezúttal sem esélyesként lépnek pályára, a kereterősséget tekintve a DASE sikerét ígéri a papírforma. A lényegi kérdések ugyanakkor a zöld gyepen dőlnek el, maximális koncentrációra lesz szükség, hogy megőrizzük hibátlan mérlegünket.

Téglási VSE–DASE

10.16. 11:00, Téglási Sportpálya

A tavalyi bronzérem után idén is bejelentkezett a dobogóért zajló versenyfutásba a DASE U19-es együttese, Kozma László tanítványai jelenleg a második helyen állnak a megyei élvonalban. Az első fordulókban inkább a támadójátékkal, míg legutóbb, a Sárrétudvari ellen a védekezéssel lehetett elégedett a szakember, ami pedig talán a legfontosabb, hogy rendkívül összetartó közösséget alkotnak a srácok, jó hangulatban telnek a tréningek, s folyamatos a fejlődés. A Hajdúnánás ellen talán az eddigi legnehezebb erőpróba vár az agráros fiatalokra, ellenlábasunk ugyanis a mieinkhez hasonlóan nyolc forduló alatt hatszor hagyhatta el győztesen a pályát, legutóbb a Kabát múlták felül magabiztosan. A DEAC ugyanakkor már bizonyította, hogy nem verhetetlenek a nánásiak, reményeink szerint ezúttal sem terem babér riválisunknak, s itthon tudjuk tartani a három pontot.

DASE–Hajdúnánás FK

10.16. 11:30, DE Agrártudományi Centrum