Kádár Kálmánt nem tudták tartani ifistáink

A Kaba játékosa mesterhármast szerzett, Kozma Lajos együttese csak szépíteni tudott a szombat délutáni bajnokin.

Dobogós helyen álló riválist látott vendégül a DEAC ifjúsági csapata szombat délután, Kozma Lajos együttese a harmadik Kabát fogadta a Böszörményi úti Campuson. A szakvezető nem volt könnyű helyzetben, több játékosa is érettségire készül, de a keretbe bekerülő fiatalok szépen helytálltak az esélyesebb vendégekkel szemben.

Jobban kezdett a Kabai Meteorit, amely hamar megszerezte a vezetést, a 9. percben Kádár Kálmán volt eredményes. Az első játékrészben a vendégeket támogatta a szél, ellenlábasunk hosszú indításokkal igyekezett veszélyt teremteni, két gyors támadójuk révén több lövéssel is próbálkoztak, de Borkó Márton állta a sarat. A túloldalon is adódtak kisebb lehetőségek, ám hiába a fokozódó mezőnyfölény, a szünetig nem tudtak betalálni ifistáink, így egygólos hátrányból várhattuk a folytatást.

Nem indult álomszerűen a második játékrész sem, Szabó Dániel ugyanis vérző sebbel ápolásra szorult, a Kaba pedig kihasználta a létszámfölényt, Kádár Kálmán két perc alatt két gólt szerzett. A rivális klasszisa ezen a napon egymaga jelentette a különbséget, csapata mindhárom találatát ő szerezte, ám a mieink nem adták fel, s Almási Zoltán beadásából a szünetben beállt Dari Balázs szépségdíjas góljával kozmetikáztak az eredményen. Mentek előre fiataljaink becsülettel, de ennél többre sajnos nem futotta erejükből, korosztályos együttesünk így 3–1-es vereséget szenvedett a Kabától.

Megyei I. osztály, 29. forduló

DEAC–Kabai Meteorit SE 1–3 (0–1)

DEAC: Borkó – Víg, Kovács M., Kerekes, Török (Szathmári, a szünetben), Virág (Ferenczi, a szünetben), Hajzer (Dari, a szünetben), Szabó D., Tar (Lakatos R., 61.), Almási, Némethy

Edző: Kozma Lajos

Gólszerző: Dari (59.)

Kozma Lajos: Mivel több játékosom is a jövő heti szóbeli érettségikre készül, öt U17-es kerettaggal egészültünk ki. A kabaiak rutinja így meglátszott a pályán, az első félidőben sajnos hamar kaptunk gólt, a folytatásban pedig nem tudtunk élni az adódó lehetőségekkel. A szünet után sérülés miatt rövid időre emberhátrányba kerültünk, ezalatt kétszer is betalált a Kaba, nekünk már csak szépíteni sikerült. A vendégek mélységi indítások után teremtettek veszélyt, mi többet birtokoltuk a labdát, a végén a helyzeteink is megvoltak, de összességében megérdemelten nyert az ellenfél. Ennek ellenére nem tudom elmarasztalni a srácokat, nagyot küzdöttek.