Kapusteljesítmények – 2. rész

Folytatjuk posztonkénti sorozatunkat, az előző részhez hasonlóan ezúttal is több csapatunk hálóőreinek teljesítményét vettük górcső alá.

Birta Miklós: A DASE U16-os csapatában egyértelműen alapembernek számított, hiszen az ősz folyamán és tavasszal is 8 alkalommal állt a gólvonalra. A 2007-es születésű hálóőrünk eszén hétszer nem is tudtak az ellenfelek túljárni, de ennek eléréséhez természetesen a hátvédsor segítségére is szükség volt. Remekül él együtt a játékkal, amikor szükséges, tökéletes ütemben mozdul ki kapujából, emellett egyre érettebb teljesítményt nyújt. Az elmúlt év históriájához tartozik, hogy az oda-, majd a visszavágón is bevette a Derecske kapuját, mellyel bebizonyította: nem csak kézzel, de lábbal is jól bánik a labdával, és akár előrébb is megállná a helyét.

Kopjári Liza és Oláh Judit: U19-es lánycsapatunk a mögöttünk hagyott idényben nem csak a gólerős támadók miatt szárnyalt, hanem a kapusok is hatalmas védésekkel segítették a csapatot ezüstéremhez. Kopjári Liza és Oláh Judit közül aligha lehet választani, hisz folyamatosan felváltva védtek, éppen ezért már egymás gondolatait is ismerik. A lányok hazai környezetben a Nyírség, a Mezőkövesd, a Tiszakécske és a Békéscsaba elleni bajnokin egyaránt hibátlanul őrizték a portát, de Csengerben és Mezőkövesden sem kaptak gólt. Még nem tudni mit hoz a jövő, de a kapuscsajok elhivatottak, az ideihez hasonló teljesítménnyel minden bizonnyal a felnőttek között is megállják majd a helyüket.

Varga Máté és Tóth Dániel: U15-ös kapusaink között is nagy volt az összhang, Máté és Dani szünetlenül azon dolgozott, hogy a csapat sikeres legyen. Örömteli, hogy nyolc mérkőzésen is lehúzták a rolót, amiért pedig ezt egy országos bajnokságban érték el, különösen nagy dicséretet érdemelnek. A fiúk azonban a futsalbajnokságban ellenfélként néztek farkasszemet, Máté a DASE tagjaként aranyéremig jutott, de Dani is felállhatott a dobogó alsó fokára. A srácok már számtalanszor bizonyították, hogy reflexeik kitűnőek, ha pedig az eddigiekhez hasonlóan szorgalmasan készülnek fel az ellenfelekből, egy-egy újabb lépcsőfokot lépve közelebb kerülhetnek álmaik eléréséhez.

T.H.