Kapusteljesítmények – 3. rész

Értékelésünkben Szilágyi Levente és Elek Zsombor ragyogó teljesítményére is kitértünk, de természetesen Ratku Ábelt sem hagytuk ki a sorból.

Szilágyi Levente: U12-es együttesünk hálóőrének nem volt egyszerű feladata, hiszen egy nem akármilyen színvonalú bajnokságban bizonyíthatott. Összesen 22 mérkőzésen lépett pályára, a Salgótarján ellen mindhárom alkalommal lehúzta a rolót, de kétszer a mezőkövesdi kortársai sem tudtak kifogni rajta. Bár még sokat kell tanulnia, elhivatott, ezáltal feladatait is igyekszik maximálisan végrehajtani. Játékostársaival jól megérteti magát, bizonyára a következő idényben is sok góltól mentheti meg a csapatot.

Elek Zsombor Attila: Fiatal hálóőrünk saját korosztályában, az U13-asok között a legutóbbi évadban 22-szer állt gólvonalra, 6 találkozón gólt sem kapott.  Tehetségét 8 mérkőzésen még a futsal bajnokságban is bizonyíthatta, de egy Szeged elleni összecsapás erejéig még az U14-es csapatunk kapuját is védte. Nem csak a pályán, hanem azon kívül is fontos szerepet tölt be a közösségben, egy jó felkészülési időszak után akár az eddiginél is hatékonyabban zárhat majd a retesz.

Ratku Ábel Roland: Sorozatunkat ki mással zárhatnánk, ha nem az „Év utánpótlás játékosa” díjat is kiérdemlő, egy esztendőn belül nyolc különböző bajnokságban is résztvevő Ratku Rolival. Kimagasló teljesítményére mivel többen is felfigyeltek, nem véletlenül jutott ennyi csapatnál szóhoz. 47 mérkőzésen 19 alkalommal meg se zördült csapata hálója, és bár még csak 17 esztendős, de a legfiatalabbak számára már igazi példaképpé nőtte ki magát. Amellett, hogy rendkívül tehetséges, szorgalma és a labdarúgás iránti alázata kiemelkedő, nem véletlen debütált tavaly az NB III-ban. A nyár folyamán is a Sándor Tamás vezette felnőttekkel készült, és őrizte a portát a nyitófordulóban, Füzesgyarmaton.

T.H.