Kertész Tamás: „Büszke vagyok tanítványaimra”

U17-es bajnokcsapatunk vezetőedzője értékelte a 2023-24-es szezont, kiemelve, maximálisan elégedett a fiúk teljesítményével.

Parádés évet hagyott maga mögött Kertész Tamás bajnok alakulata, kétszer fordult elő a 26 fordulóban, hogy nem szereztek pontot, egyszer pedig, hogy döntetlenre végeztek. Bár az osztályozón nem sikerült kivívni a feljutást, ám csapatunk a következő szezont a legmagasabb osztályban kezdheti.

A vezetőség részéről nem volt megfogalmazva célként, hogy bajnokságot kell nyernünk, én viszont egyértelműen, minimális elvárásként ezt a célt tűztem ki magunk elé. Már ősszel is jó teljesítményt nyújtottunk, csak a bajnoki nyitányon és a 7. fordulóban maradtunk pont nélkül, és az élről várhattuk a folytatást. A tavaszunk viszont parádésan sikerült, zsinórban 19 meccset nyertünk, ez pedig még korosztályos bajnokságban is megsüvegelendő teljesítmény. Voltak ugyan párharcok, melyeken játékban elmaradtunk a várttól, de küzdeni akarásból sosem volt hiány. Utánpótlásról beszélünk, elsődlegesen nem az eredmény számít, de ennél a korosztálynál mentalitásban meg kell jelennie a győzni akarásnak. Az elmúlt évben minden téren léptünk előre, leginkább rögzített játékhelyzetekben, góljaink majd felét ilyen szituációkból szereztük. De egyénileg is szemmel látható volt a fejlődés és ez nagyon fontos.  Voltak, akik kiemelkedtek teljesítményükkel, a DASE csapatából felkerült Nagy Attilát külön kiemelném, a bajnokság gólkirálya lett, de említhetném Kelemen Zsoltot is, mindketten tagjai voltak az NB III-as keretnek, Zsolt két meccsen pályára is lépett a felnőtt harmadosztályban. Grecskó Marcell sok mérkőzésen játszott a megye egyben belső védőként, Boros Józsefnek pedig sok pontot köszönhettünk tavasszal. Bár többen az NB III-as gárdával kezdik majd a felkészülés, de adott egy mag, amelyre lehet építeni, úgy vélem, egy nagyon jó U19-es csapata lesz a DEAC-nak. Egy örömhírről is be tudok számolni, annak ellenére, hogy az utolsó osztályozón alul maradtunk a Gyirmóttal szemben, az U17 mégis indulhat a következő szezonban a legmagasabb osztályban. Gratulálok a srácoknak a bajnoki címhez, megérdemelten gyűjtöttük be az aranyérmet. Büszke vagyok tanítványaimra, egész évben keményen dolgoztak, ez meg is hozta gyümölcsét. Köszönöm nekik ezt a szép szezont és jó pihenést kívánok nyárra – összegzett Kertész Tamás.

A DEAC U17-es csapata 23-1-2-es mérleggel, 80-26-os gólaránnyal, 70 pontot gyűjtve nyerte meg a bajnokságot. Legeredményesebb játékosunk Nagy Attila, aki 30 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját és hódította el a gólkirályi címet.