Két nehéz, két könnyebb

A DASE fiataljai a Nyírlugost látják vendégül, míg a DEAC regionális bajnokságban szereplő csapatai Karcagra látogatnak.

Folytatódnak a megyei utánpótlás bajnokságok, a DASE U14-es csapata szombaton a Nyírlugost látja vendégül. Hegedűs Györk tanítványai a mögöttünk hagyott hétvégén megszerezték első győzelmüket az idei kiírásban, a Bocskai SE otthonában négy góllal bizonyultunk jobbnak. Fiataljaink arra készülnek, hogy szombaton ismét ünnepelnek, ám nem lesz könnyű dolguk, a rivális ugyanis vezeti a bajnoki tabellát, az első fordulóban a Derecskét, egy héttel később pedig a Sárrétudvarit múlták felül. A két meccsen szerzett 11 gól önmagáért beszél, ugyanakkor mindkét alkalommal háromszor kapituláltak a nyírlugosiak, azaz védelmük nem sebezhetetlen, s ezúttal is egy nyílt sisakos, gólokban gazdag összecsapásra van kilátás.

DASE–Nyírlugosi ICCSE

09.25. 09:00, DEAC Sportcampus

Miután a fiatalabbak bizonyítottak, jönnek az U16-osok, akik szintén a Nyírlugost fogadják Sportcampuson. Ebben a korosztályban ugyanakkor jóval egyértelműbbek az erőviszonyok, Köstner Tamás legénysége két forduló után veretlen mérleggel és imponáló, 25–0-s gólkülönbséggel rendelkezik, míg szombati vendégeink a vártnál gyengébben kezdték a szezont, a Derecskétől elszenvedett háromgólos vereséget a Sárrétudvari elleni 7–1-es fiaskó követte. Minden bizonnyal javítani szeretnének a nyírségiek, ám az erőviszonyok ismeretében ezen a találkozón a DASE a favorit, ha végig olyan koncentráltan teljesítünk, mint az első két mérkőzésen, tovább nyújthatjuk jó sorozatunkat.

DASE–Nyírlugosi ICCSE

09.25. 11:00, DEAC Sportcampus

Karcag felé veszi az irányt a DEAC U17-es csapata, Urbin Péter legénysége egyértelmű esélyesként várhatja a következő erőpróbát. Fiataljaink legutóbb a Sportiskola elleni városi derbin arattak magabiztos győzelmet, s mivel korábban a Balmazújvárost és a Filot is két vállra fektették, a Várdától pedig pontot csentek, vezetik a tabellát. Érdekesség, hogy a bajnokaspiráns szabolcsiak legutóbb váratlan vereséget szenvedtek Tarpán, ami alaposan átrajzolhatja az erőviszonyokat a dobogóért folytatott küzdelemben. Amennyiben a mieink is szeretnének beleszólni az érmes kérdések alakulásába, szombaton nem hibázhatnak, a három forduló után nyeretlen Karcag otthonában kötelező a győzelem.

Karcagi SE–DEAC

09.25. 11:00, Karcagi Sporttelep

Értékmérő ütközet vár U19-es együttesünkre, a Karcag ugyanis ebben a korosztályban két győzelemmel kezdte a szezont, a Nyírbátort és a Mátészalkát is két vállra fektették a kunságiak. A mögöttünk hagyott hétvégén ugyan az eleddig hibátlan Sényő már túl nagy falatnak bizonyult, így sem lesz könnyű dolgunk a karcagiak ellen, a legjobb arcunkat kell mutatnunk, hogy esélyeshez méltón mindhárom egységet bezsebeljük. Dobos Attila tanítványainak van mire alapozniuk, az eddigi négy mérkőzésükön ugyanis kivétel nélkül győztesen hagyták el a pályát, az ellenfelek megszorongatni sem nagyon tudták a DEAC-ot. Reményeink szerint szombat délután folytatódik a sikerszéria, s újabb fölényes győzelemről számolhatunk majd be szurkolóinknak.

Karcagi SE–DEAC

09.25. 13:00, Karcagi Sporttelep