Kétgólos hátrányból fordított U19-es lánycsapatunk

Nagy fegyvertényt hajtottak végre a Fülöp-tanítványok vasárnap, lányaink Ferenczi és Éles duplájával arattak kétgólos győzelmet a Csenger felett.

A Nyírség elleni, döntetlennel zárult szezonnyitó után a Csengert fogadta korosztályos lánycsapatunk a 3. fordulóban. Fülöp Diana gárdája első győzelmére készült, mely célt teljesítették is tanítványai, de ez korántsem volt zökkenőmentes.

A kezdő sípszót követően támadólag lépett fel csapatunk, de nem a vártak szerint indult a mérkőzés, 10 percen belül kétgólos hátrányba kerültünk. Ez nem kis zavart okozott a mieinknél, nem nagyon találták lányaink a játékukat, de a félidő közepén Ferenczi Viki találatával visszajöttünk a meccsbe. A hátralévő időben továbbra is idegesen futballoztunk, eléggé akadozott a gépezet.

Szünet után egy egészen más csapat futott ki a pályára, a lányok nagy akarattal és elszántan vetették magukat a küzdelembe. Átvették a játék irányítását, sorra dolgozták ki helyzeteiket, benne volt a levegőben az egyenlítő találat. Erre a 64. percig kellett várni, Éles Réka bombagóljával ledolgoztuk hátrányunkat. Ez plusz erőt adott csapatunknak, előkerültek a rejtett tartalékok, melynek eredményeképp a 77. percben Éles Réka ismét beköszönt, és átvettük a vezetést. A mérkőzés hajrájában ismét villant Ferenczi Niki és második góljával bebiztosította a győzelmet. Szép volt, lányok!

Leány Regionális U-19 Keleti csoport 3. forduló

DVSC-DEAC–Petőfi DSZSE Csenger 4–2 (1–2)

DVSC-DEAC: Oláh (Kopjári, a szünetben) – Babrik (Horváth A., 73.), Porcellán P., Király (Tóth L., 59.), Balogh M. (Éles, a szünetben), Borsi, Keczán (Katona, a szünetben), Ferenczi, Fodó, Nagy Zs., Veres (Kádár, 59.)

Edző: Fülöp Diana

Gólszerzők: Ferenczi (23., 85.), Éles (64’, 77’).

Fülöp Diana: Egy kissé lebecsültük ellenfelünket, ez pedig kis híján megbosszulta magát. Ennek ellenére jól kezdtünk, több helyzetet kidolgoztunk, de két hibánkat kihasznált ellenfelünk és kétgólos hátrányba kerültünk. Ez megzavart minket, kapkodóvá vált a játékunk, a lányok nem értették meg egymást a pályán, de szerencsére még az első félidőben sikerült szépítenünk. Szünetben rendeztük a sorokat, láttam a játékosokon, nagyon akarják a győzelmet, ezért mindent meg is tettek a második játékrészben. A folytatásban szervezetten, higgadtan, szemre tetszetősen futballoztunk, helyzeteinkkel jól sáfárkodtunk és sikerült fordítanunk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Tudósított: KZT