Kis Keve csereként beállva döntötte el a meccset

U15-ös csapatunk végig fölényben futballozva győzte le szombaton a REAC együttesét.

Nem akármilyen sorozatot tudhatnak magukénak Dobos Attila fiai, zsinórban hét mérkőzés végén hagyták el győztesen a pályát. Ezen sikerek értékét nagyban növeli, hogy csak két gólt kaptak, ez pedig a kiváló védőmunkát dicséri. Srácaink szombaton a nyolcadikat is szerették volna behúzni, erre pedig jó esély kínálkozott az alsóházi REAC elleni találkozón.

Lendületesen kezdett csapatunk, már az elő percben érvényesítettük akaratunkat, nem egyszer volt nyomás alatt a fővárosi gárda. A REAC feltolta védelmét, ám srácaink ennek megtalálták az ellenszerét, mélységi indításokkal próbálkoztak. A szépséghiba csak az volt, sokszor hosszúra sikerültek az ívelések, illetve nem figyeltek a lesre. Már az első félidőben megnyugtató előnyre tehettek volna szert a mieink, többször is egy az egyben vezethették a kapusra a labdát, ám kimaradtak a hatalmas lehetőségek. Az első félidőben nem is sikerült betalálni, gól nélküli döntetlennel zárult a játékrész.

Fordulás után sem változott a játék képe, csapatunk dominált, a játék minden elemében felülkerekedtünk a fővárosiakon. A fölény végül meghozta eredményét az 51. percben: a szünetben csereként pályára lépő Kis Keve kapott egy pontos indítást, ifjoncunk pedig elhúzva a kimozduló kapus mellett a labdát, megzörgette a hálót. A vendégek próbálták ledolgozni a hátrányt, ám védelmünk mint a svájci retesz, tökéletesen zárt. A hátralévő időben tovább nőhetett volna az előny, de nem sikerült a labdát túljuttatni a gólvonalon, így csapatunk 1-0-ra nyerte meg a mérkőzést.

MLSZ Regionális U15 Kiemelt Kelet 16. forduló

DEAC – REAC: 1-0 (0-0)

DEAC: Lós – Balmaz (Balogh N. 52’), Szabó Z. (Hatvani 52’), Bak (Kis K. 41’), Drága (Hajdu 62’), Miskolci, Molnár Gergely (Majtényi 41’), Tar, Molnár Gergő, Folytán (Komádi 52’), Papp G.

Vezetőedző: Dobos Attila

Gólszerző: Kis K. 51’

Dobos Attila: Esélyeshez méltóan játszottunk, mi birtokoltuk a labdát, dolgoztunk ki több helyzetet. Ellenfelünk magasan védekezett, így próbáltuk a védelem mögé juttatni a labdát, de nem figyeltünk eléggé a lesreállításra, ezért többször is megakadt a támadás, vagy hosszúra sikeredtek az ívelések. Ennek ellenére több komoly helyzetünk volt, de rendre hibáztunk a befejezéseknél, ám csak sikerült megszereznünk a győzelmet jelentő találatot. Akár négy-öt góllal is nyerhettünk volna, ha jobb döntések születnek a kapu előtt, védelmünk viszont most is tökéletesen működött. Az előrejátékunk akadozott, nem találtuk a ritmust, de magabiztosan hoztuk a mai meccset. Zsinórban nyolcadik győzelmünket szereztük, csak két gólt kaptunk, szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot, megpróbáljuk az Újpest otthonából is elhozni a pontokat. Gratulálok a srácoknak!