Kiütéses győzelemmel zártuk az őszt

A DASE U19-es csapata alaposan megrázta a gólfát az év utolsó bajnoki mérkőzésén.

Vasárnap a korosztályos vármegyei bajnokságban is befejeződtek a küzdelmek, idén utoljára indult útjára a labda. Az utolsó erőpróbán a Balmazújvárost fogadta Hegedűs Györk együttese, mely gárda a Hajdúböszörményi vereség után győzelemmel szerette volna zárni az őszi szezont.

Ifistáink a középkezdés után nagy elánnal rohamozták a kaput, ezzel is jelezve a piros-kékeknek, ezen a napon Debrecenben maradnak a pontok. Ennek a 9. percben Balogh Levente adott nyomatékot, aki megszerezte a vezető találatot. Csapatunk dominált, birtokolta a labdát, nagy nyomás volt a vendégek védelmén, mely csapatrész a félidő derekától háromszor kapitulált, így négygólos előnnyel zártuk az első félidőt.

A meccs lényegében eldőlt, a pontok már zsebben voltak, de fiataljaink továbbra is nagy kedvvel és támadófelfogásban futballoztak. A fölény újabb találatokat eredményezett, a 79. percre nyolcra duzzadt az előnyünk. A hajrában még kétszer terheltük meg a vendégek kapuját, ezzel 10-0 került az eredményjelzőre. Azzal, hogy csapatunk nagyarányú győzelmet aratott, megelőzte a Hajdúnánást és a 4. helyről várhatjuk a tavaszi folytatást.

Vármegyei I. osztály U-19 15. forduló

DASE – Balmazújváros: 10-0 (4-0)

DASE: Birta (Varga 69’) – Kristóf (Razzak 62’), Huszti (Horváth 62’), Atwi-Agyei, Bíró, Inspiration (Házi 69’), Bikki, Dobi, Tóth Zs., Balogh (Ivánka 46’), Magyar (Füredi 54’)

Edző: Hegedűs Györk

Gólszerzők: Balogh 9’, Bíró 22’, 31’, Inspiration 43’, Dobi 54’, 88’, Antwi-Agyei 71’, 79’, Razzak 73’, Horváth 86’

Hegedűs Györk: Megbeszéltük a srácokkal, hogy szeretnénk szépen zárni az őszi szezont, megnyerni az év utolsó bajnokiját. Tanítványaim olyan mentalitással léptek pályára, amit mindig szeretnék látni. Az első pertől az utolsóig végig mi domináltunk, helyzeteinkből tízet sikerült értékesíteni és megérdemelten nyertük meg a párharcot. Az első körben még döntetlent játszottunk a Balmazújvárossal, ez is mutatja, mennyit fejlődtünk a szezon kezdete óta. Ez is megerősít abban, jó úton járunk, minden dicséretet megérdemelnek a fiúk.