Könnyedén bevettük Egert

U16-os csapatunk a második félidőben háromszor volt eredményes és elhozta a pontokat a hevesi fővárosból.

Nem várt túl nehéz kihívás szombaton Rácsai Lajos tanítványaira, ugyanis ezen a napon a sereghajó Eger vendégeként léptek pályára. Kötelező volt a győzelem, de sokszor ezeken a meccseken történnek meglepetések, szerencsére most érvényesült a papírforma.

A két csapat közötti különbség már a középkezdés után kidomborodott, a mi akaratunk érvényesült, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Az egriek átadva a területet, inkább a védekezésre koncentráltak, próbálták megúszni a meccset minél kevesebb kapott góllal. Tették ezt sikeresen, ugyanis nem tudtuk bevenni ebben az etapban a kapujukat, kevés helyzetünk kihasználatlanul maradt.

Sajnos a 32. percben Sámi Balázs súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, eltörhetett a csuklója, mielőbbi felépülést kívánunk neki, várjuk vissza.

Szünet után megtört a jég, az 51. percben egy szöglet után Tömöri Lajos a vonalon túlra juttatta a labdát. Hátrányba kerülve sem nyílt ki a házigazda, de hiába húzódtak be kapujuk elé, megdupláztuk előnyünket a 67. minutumban. Egy hazaadást Hatvani Benedek fülelt le és gurította a játékszert az üresen tátongó kapuba. Tovább nyithattuk volna az ollót, ám lehetőségeink sorra kimaradtak, pontatlanok voltunk a befejezéseknél. A 83. percben alakult ki a végeredmény, Sarkadi Sándor indítását Csubák Bence váltott gólra.

MLSZ Regionális U16 Kiemelt Kelet 18. forduló

Eger – DEAC: 0-3 (0-0)

DEAC: Lós (Tóth D. 75’) – Molnár, Puskás (Szabó Cs. 59’), Szabó Z. (Komádi 46’), Papp G., Miskolci, Tömöri (Csalánosi 75’), Majtényi (Sarkadi 75’), Folytán, Sámi (Csubák 32’), Szabó N. (Hatvani 59’)

Vezetőedző: Rácsai Lajos

Gólszerzők: Tömöri 51’, Hatvani 67’, Csubák 83’

Rácsai Lajos: Az egész mérkőzésen mi domináltunk, birtokoltuk a labdát, mi támadtunk, sok helyzetünk nem volt, de megszerezhettük volna a vezetést, viszont pontatlanok voltunk a befejezéseknél. Jól jöttünk ki a második félidőre, hamar megrúgtuk az első gólunkat. Továbbra is mi irányítottunk, végül helyzeteinkből még kettőt értékesítettünk. Hoztuk a kötelezőt, de ehhez kellett a jó második játékrész. Gratulálok a csapatnak. Sámi Balázsnak mielőbbi felépülést kívánunk, várjuk vissza!