Majdnem elkaptuk a listavezetőt

U16-os csapatunk az éllovas Kelen együttesét fogadta a felsőház 4. fordulójának szombati játéknapján.

A szezon legjobb játékát nyújtotta Zalaegerszegen Kertész Tamás csapata, csak a gól hiányzott, a kék-fehérek viszont betaláltak, így pont nélkül zárult az előző forduló. Hétvégén még nehezebb feladat várt srácainkra, ugyanis az éllovas Kelen ellen léptek pályára. Már a pontszerzés is bravúrnak számított, ám kis szerencsével a győzelem is összejöhetett volna.

Mindkét csapat nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, ennek eredménye, hogy egy színvonalas mérkőzést láthattak mindazok, akik szombat délután kilátogattak a Sportcampusra. Kemény, férfias küzdelem zajlott a pályán, nem látszott, melyik fél a listavezető és melyik van az alsóházban. Csapatunk védelme tökéletesen működött, a vendégek így átlövésekkel próbálkoztak, tették ezt sikertelenül. A mieink előtt kidolgozott támadások végén adódtak lehetőségek, ám gól nem született a félidő végéig.

Fordulás után is kiegyenlített volt a játék, srácaink abszolút partiban voltak az éllovassal, voltak olyan periódusok, mikor domináltak is. Csapatunk nagyon közel állt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, Ari Tamás egy sistergős bombát eresztett el 35 méterről, de a vendégek kapusa hatalmas bravúrral a kapufára tolta a labdát. Volt még egy-két komoly helyzet a mieink előtt, a Kelen hálója viszont érintetlen marad, ahogy csapatunké is, így döntetlennel végződött a mérkőzés.

MLSZ Országos U16 “C” Csoport 4. forduló

DEAC – Kelen SC: 0-0

DEAC: Nagy N. (Vaskó 84’) – Sámi (Botos 67’), Dudás (Boros 84’), Papp G., Kelemen, Szilágyi, Papp Z. (Pásztor 56’), Bora, Hajdú (Kovács K. 84’), Ari, Grecskó

Vezetőedző: Kertész Tamás

Kertész Tamás: A listavezetővel találkoztunk, a Kelen taktikailag és fizikálisan erős csapat, de felvettük velük a versenyt. Mindkét oldalon voltak helyzetek, de inkább mi domináltunk, tanítványaim szívüket lelküket kitették a pályára, maximálisan elégedett vagyok a teljesítményükkel. Tipikus egygólos mérkőzés volt, ehhez mi álltunk közelebb, de a kapufáról kifelé pattant a labda. Mondhatnánk azt, bravúrpontot szereztünk, de a mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten gyűjtöttük be az egyik egységet. Nagyon egységesek voltunk, csapatjátékunk és a védekezésünk közel tökéletes volt. A végelszámolásnál minden pont számítani fog, de bízom abban, ilyen teljesítménnyel a győzelmek is jönni fognak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy négy forduló alatt csak három gólt kaptunk, ezzel tavasszal holtversenyben a Kelennel mi vagyunk a legjobbak a mezőnyben. Gratulálok a csapatnak!