Minden tiszteletet megérdemelnek ifjoncaink

U13-as csapatunk hétközi mérkőzésen a DVTK együttesével negyedjére mérte össze erejét.

A Mezőkövesd elleni győzelemmel hangolódott Bereczki Tamás legénysége az akadémiák elleni bajnoki hajrára. Elsőként kedden a DVTK ellen léptek pályára ifjoncaink, mely párharcra eredetileg a zárófordulóban került volna sor.

Vendéggóllal indult a mérkőzés, a piros-fehérek már az 5. percben bevették a kapunkat. De nem álltunk vissza védekezni, nem az volt a cél, hogy minél kevesebb góllal ússzuk meg a meccset, bátran támadtunk, ezzel meg is leptük ellenfelünket. Ám az első negyed végére még kettővel növelte előnyét a borsodi alakulat. A második etapban már jobban figyeltünk a védekezésre, szervezettek voltunk, ennek ellenére a nagyszünet előtt egyszer még megzörgették a hálónkat.

Az utolsó két etapban abszolút partiban voltunk a diósgyőriekkel, sokszor szemre tetszetősen, kombinatívan játszottunk, ha kicsit pontosabbak vagyunk a befejezéseknél, faraghattunk volna hátrányunkból. Csapatként működtünk, egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, nem is tudtak fölénk kerekedni az akadémisták. Ennek köszönhetően nem is változott az eredmény a mérkőzés végéig.

MLSZ Országos U13 Észak-Kelet 28. forduló

DEAC – DVTK: 0-4 (0-3, 0-1, 0-0, 0-0)

DEAC: Szegedi – Faragó, Nagy M., Bacsa, Hidi, Ungvári, Molnár, Nagy R., Csernyik

Cserék: Ujvárosi, Laczikó, Laczkó, Lakatos, Bényei, Mányi, Greskó

Vezetőedző: Bereczki Tamás

Bereczki Tamás: Minden tisztelet megilleti a gyerekeket mai teljesítményük után! Tudtuk, hogy egy jó erőkből álló akadémiai csapat ellen lépünk pályára, nem mi vagyunk az esélyesek, ennek ellenére felvállaltuk a támadófutballt, amit, ahogy ellenfelünk edzője is megjegyezte, sokszor még akadémiai szintű csapatok sem mernek ellenük. Nem csak próbáltuk, hanem többször hoztuk ki tudatosan a labdát, bátran játszottunk. Nagyon büszke vagyok a gyerekre, mert ma viszont láttam azokat az elemeket, amelyeket edzéseken gyakorlunk. Apróságokon kell még finomítanunk, védekezésben határozottabbnak kell lennünk, illetve jobban figyelni az alapelvekre. Úgy érzem, a végeredménytől célunk felé nagyot léptünk. Gratulálok tanítványaimnak a bátor, kezdeményező focihoz, ellenfelünknek pedig a győzelemhez és a sportszerű, remek játékához.