Miskolcon szakad át a gát

U19-es csapatunk a borsodi fővárosban hátrányból fordítva szerezte meg első bajnoki győzelmét.

Nem úgy indult a szezon, ahogy arra számítottunk, az első két fordulóban nem szerzett pontot Dobos Attila együttese. Fiataljaink elszántan készülődtek a héten, szerették volna bizonyítani, jobbak, mint az eredmények mutatják. Erre vasárnap nyílt lehetőség, mely játéknapon a szintén nyeretlen Miskolc otthonába látogattak.

Nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a Dobos-tanítványok, próbáltak kombinatívan futballozni, de be-be csúsztak hibák, kissé akadozott a gépezet. A házigazdák egyszerű focit játszottak, hosszú indításokkal operáltak. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, végül a zöld-fehérek örülhettek, ugyanis hibáztunk hátul és hátrányba kerültünk a 35. percben. Szünetig akár egyenlíthettünk volna, ám kimaradtak a helyzetek.

Fordulás után is a mieink játszották a focit, a Miskolc továbbra is csak ívelgetett, de védelmünk már nem betlizett. Trénerünk a 60. percben frissített csapatán, ez javulást is hozott a játékban, levegőben lógott az egyenlítő találat. A 70. minutumban a csereként pályára lépő Incze Dénes fordult le védőjéről és vette be a hazai kaput. A zöld-fehérek már elhitték, legalább az egyik pontot otthon tarthatják, de a 87. percben Ujvári Zsombor szögletét a középen érkező Juhász Nándor gólra váltotta, ennek köszönhetően pedig megszületett csapatunk első bajnoki győzelme.

MLSZ Regionális U19 Kiemelt Kelet 3. forduló

MVSC-Miskolc – DEAC: 1-2 (1-0)

DEAC: Osztotics (Sávolt 46’) – Harasztosi (Incze 60’), Oláh (Sike 60’), Molnár (Vida 60’), Juhász, Kecskés, Pirka (Etemez 60’), Juscsák (Szuháj 46’), Varga, Szathmári, Farkas (Ungvári 46’)

Vezetőedző: Dobos Attila

Gólszerzők: Incze 70’, Juhász 87’

Dobos Attila: Végre megszereztük első győzelmünket, amely a szív diadala volt. Az első félidőben látottakkal nem voltam maradéktalanul elégedett, sok hibát vétettünk, nem volt folyamatos a játékunk. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, de egy előrevágott labdát rosszul reagáltunk le és hátrányba kerültünk. A második félidőben a cserék jól szálltak be, már jobban futballoztunk helyzeteinkből kettőt értékesítettünk és megnyertük a mérkőzést. Nagyon örülünk, bízom abban, átszakadt a gát és a következő akadályt is sikerrel vesszük. Gratulálok a csapatnak!