Munkába álltak U17-es fiataljaink

Urbin Péter vezetésével megkezdték a felkészülést a regionális bajnokság küzdelmeire a fiúk, akik pénteken már edzőmeccsen tehetik próbára tudásukat.

Néhány hetes pihenőt követően július közepén visszatért az élet a DEAC Sportcampusra, hétről hétre egyre több csapatunk kezdi el a felkészülést az előttünk álló szezonra. A regionális bajnokságban szereplő U17-es gárda hétfőn állt munkába, Urbin Péter vezetésével erőnléti edzésekkel hangolnak a játékosok.

„ A héten már hármat edzettünk, és még vár ránk egy felkészülési mérkőzés, azaz mondhatjuk, hogy belecsaptunk a sűrűjébe – vázolta fel a felkészülés menetét az újdonsült vezetőedző. – Az első hét értelemszerűen az erőállapot fejlesztéséről szól, a fizikum izmosításán dolgozunk, a Felsőzsolca elleni edzőmérkőzés pedig tökéletesen illik a programba, megtöri az alapozás monotonitását. A tavalyi sikercsapat nyolcvan százaléka együtt maradt, néhányan különböző okok miatt távoztak, ugyanakkor számos próbajátékos érkezett, akiket másfél héten át tesztelünk, mielőtt döntést hozunk a maradásukat illetően. Idén nem indítunk megyei csapatot, így fájó döntések előtt állunk, a keret létszámát idővel 22 főre kell csökkentenünk. A kimaradóknak igyekszünk egyéb alternatívákat felvázolni, többek között a megyei ificsapathoz is csatlakozhatnak, mert fontos szempont, hogy senkit se hagyjunk cserben, mindenki kapjon elegendő játéklehetőséget tudásszintjének megfelelően.

Urbin Péter a legutóbbi szezonban Balla Imre segítője volt, s bár továbbra is ez a páros felel az U17-es korosztályért, a szerepek felcserélődtek.

Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy egy jó szellemiségű és egységes csapatot vehetek át, ezúton is köszönöm a vezetőség bizalmát. Eddig 70 százalékban Balla Imre kollégám elképzelései érvényesültek, most fordul a kocka, az enyém lesz az utolsó szó, de a gyakorlatban ez nem jelent számottevő változást, továbbra is minden kérdésben közösen döntünk. A munkamegosztás eddig is remekül működött a szakmai stábon belül, a labdarúgásról alkotott elképzeléseink hasonlóak, csupán apró finomságokban szeretnék változtatni a rendkívül sikeres tavalyi szezonhoz képest. Szeretném, hogy az ellenfél térfelén is többet birtokoljuk a labdát, s bár ez az adott riválistól is függ, nekünk meg kell próbálnunk érvényre juttatni a saját akaratunkat a pályán. Nagyon ügyes srácok alkotják a keretet, sokan közülük idővel a felnőtt NB III-as csapathoz is odakerülhetnek, így az egyéni fejlődésükre is igyekszünk különös gondot fordítani.