Nagy Anikó: „Tanítványaim jól álltak a munkához, akartak fejlődni”

Annak ellenére, hogy U16-os lánycsapatunk szezon közben állt össze, ifjú hölgyeink megmutatták oroszlánkörmeiket, és a 7. helyen zárták a 2021-2022-es bajnoki évet.

Nyáron Nagy Anikó vette át lánycsapatunk irányítását, akinek ez volt első edzői megbízatása, miután megszerezte a szükséges licencet. A felkészülés első napjai az ismerkedéssel teltek, majd kezdődhetett az érdemi munka, ám a bajnokság kezdetére még nem állt össze a csapat, ez eleinte kihatott a teljesítményre. Ősz végére azonban összeért a csapat, és mint tavasszal, már a sikerek sem maradtak el.

„Egy új, még ismeretlen dologba csöppentem nyáron, bár tudatosan készültem az edzői pályára, megkaptam első csapatomat. Mivel elég későn alakult ki a végleges keret, kicsit döcögősen indult a felkészülés, menet közben kellett csapatot építeni. Az őszi szezon lényegében arról szólt, hogy a lányok megismerkedjenek a labdarúgással, elsajátítsák a szabályokat, megtanulják a futball alapjait és kialakuljon egy jó közösség. Tanítványaim jól álltak a munkához, akartak fejlődni, ennek köszönhetően napról-napra sikerült előre lépni. Ennek meg is lett a gyümölcse, az ősz utolsó két fordulójában megszereztük első pontjainkat. A téli felkészülésünk már zavartalan volt, tavasszal szorosabb mérkőzéseket játszottunk, az edzéseken gyakoroltakat éles helyzetben egyre jobban alkalmazták a lányok és győzelmeink számát is meg tudtuk duplázni” – tekintett vissza a 2021-2022-es bajnoki évre trénerünk.

16 fordulót teljesített csapatunk és 4-12-es mérleggel, 12 pontot gyűjtve a 7. helyen zárták lányaink a szezont.

„Az Airnergy elleni találkozónk a bravúrkategóriába tartozott, hiszen az élmezőnybe tartozó csapat otthonából sikerült elhoznunk a három pontot. Azon a mérkőzésen a lányok megmutatták, mire is képesek, végig fegyelmezetten, szervezetten, nagy akarattal és elszántan futballoztak. Amit viszont csalódásként éltem meg, az a Soroksár elleni találkozó, mivel bíztam a sikerben, e helyett nagyarányú vereséget szenvedtünk. Egyben nézve a mögöttünk hagyott szezont kijelenthetem, elégedett vagyok, talán egy hellyel végezhettünk volna előrébb. Van egy jó alap, melyre építhetünk, így bizakodva várom a következő idényt, úgy vélem, sokkal stabilabb teljesítményt fogunk nyújtani. Az edzések már szünetelnek, nyáron egyéni képzést tartok a játékosoknak, augusztus elején pedig elkezdjük a felkészülést. Köszönöm a lányok egész éves munkáját, nagyon büszke vagyok rájuk” – zárta gondolatait Nagy Anikó.