Nem bírtak a berettyói gólvágóval a DASE ifijei

A góllövőlista éllovasa, Lakatos Gergő mesterhármast jegyzett a BUSE és a DASE rangadóján, ifjúsági csapatunk pont nélkül távozott a Berettyó partjáról.

Bronzderbit rendeztek szombat délután a Berettyóújfalui Sportpályán, ahol a harmadik helyezett DASE ifjúsági csapata a dobogó alsó fokát ostromló BUSE otthonában lépett pályára a megyei I. osztályú bajnokság 24. fordulóját. A mieink egy győzelemmel tovább tapadhattak volna a második helyezett Monostorpályira, míg a hazaiak érmes reményeik életben tartásáért léptek pályára.

A felek októberi találkozóját meglehetősen könnyedén, 4–1-re nyerte riválisunk, s ezúttal is az újfalui fiatalok kezdtek jobban, míg a debreceniek a pálya állapotából adódóan hiába próbálkoztak kombinatív játékkal. Az első félóra nem a látványos, izgalmas játékról marad emlékezetes, a hazaiak valamivel több párharcot nyertek, de nagy helyzetig nem jutottak el, ahogy a DASE sem tudott veszélyeztetni. Az első lehetőségét azonban gólra váltotta a BUSE, egy szabadrúgást követően Lakatos Gergő fejelt Nagy Zsolt kapujába. A mérkőzés színvonalán a gól sem tudott javítani, az első félidő láttán a lelátó sarkát átszövő pókok is álomra hajtották fejüket.

A fordulás után aztán megélénkült a rangadó, de sajnos a hazaiak váltottak ritmust, s egy hosszú indítást követően Nagy Kristóf megduplázta a BUSE előnyét. A bajnoki góllövőlista éllovasa, Lakatos Gergő ebben a támadásban is nagy szerepet vállalt, két perccel később pedig maga fejezett be góllal egy tetszetős akciót, ezzel háromgólosra növelve a különbséget. A folytatásban a DASE előtt is adódtak helyzetek, s a szépítés is összejött, egy szabadrúgásra Sándor Krisztián érkezett remek ütemben. Több lehetőségünk is volt, hogy kozmetikázzunk az eredményen, de újabb gólt ellenlábasunk szerzett, Lakatos harmadik találatával alakult ki az őszivel megegyező, 4–1-es végeredmény.

Megyei I. osztály ifjúsági, 24. forduló

BUSE–DASE 4–1 (1–0)

DASE: Nagy Zs. – Bíró, Czibere (Haraszin, a szünetben), Fekete I., Sándor K., Tóth B. (Szilágyi, a szünetben), Bagdi, Bojti (Szabolcsi, 56.), Pató, Csikós

Edző: Kozma László

Kozma László: Az első félidőt gyakorlatilag átaludtuk, nem azt a teljesítményt nyújtottuk, amire képesek vagyunk, egy pontrúgás után pedig megszerezték a vezetést a hazaiak. Szünet után sem sikerült ritmust váltanunk, a pocsék talajú pályán kiszámíthatatlanul pattant a labda, ami inkább az újfaluiaknak kedvezett. Végig futottunk az eredmény után, támadásban hiányzott a kellő hatékonyság, lassan hoztunk döntéseket, s sokszor a rossz opciót választottuk. Az utolsó félórában már láttam biztató jeleket, de ez kevésnek bizonyult a pontszerzéshez.