Nem bírták el az emberhátrányt a DASE ifistái

Hiába vezetett kétszer is, Kelemen László kiállítása után megroppant Kozma László együttese, amely végül négygólos vereséget szenvedett Hajdúsámsonban.

Ki-ki mérkőzés várt a DASE ifjúsági csapatára vasárnap, fiataljaink a Hajdúsámson otthonában vendégszerepeltek. A mieink a dobogó alsó fokáról várhatták az ütközetet, míg vendéglátóink annak tudatában léphettek pályára, hogy győzelem esetén egy pontra megközelíti Kozma László együttesét.

Jobban kezdte a mérkőzést csapatunk, az első tíz percben kapuja elé szögeztük a Hajdúsámsont, amely elsősorban védekezésre és gyors kontrákra rendezkedett be. A kritikus időszakot ugyan átvészelték a hazaiak, a játékrész feléhez érve mégis vezetést szerzett a DASE, Szilágyi Dominik révén. Sokáig nem váratott magára a válasz, ugyanis Kiss József kisvártatva egyenlített, ám a mieink nem hagyták annyiban a dolgot, két perccel később, Gurbai Balázs találatával megint Kozma László tanítványai álltak jobban. Nem sokkal később Csikós László megduplázhatta volna az előnyt, ám nagy helyzetben lerántották, a játékvezető sípja pedig néma maradt. Ami nem volt piros az egyik oldalon, a másikon sajnos igen, Kelemen László a kiállítás sorsára jutott, a szünet előtt pedig Szabó Róbert egalizált (2–2).

A fordulás után sajnos kiütközött, hogy csapatunk tíz emberrel futballozik, hiába próbáltunk nyomást helyezni a Hajdúsámson kapujára, támadásainkból hiányzott az átütő erő, míg a hazai ellentámadások rendre életveszélyesnek bizonyultak. Horváth Tamás az 52. percben vezetéshez juttatta ellenlábasunkat, nem sokkal később pedig Szallai Bence is beköszönt, így nehéz, már-már reménytelen helyzetbe került a DASE. Küzdöttek, hajtottak fiataljaink, de ezen a napon halovány teljesítményt nyújtottak, a hajrában pedig Preku Dániel duplájával végleg lezárta a mérkőzést a Hajdúsámson. Kozma László csapata 6–2-es vereséget szenvedett, de kesergésre nincs idő, három forduló ugyanis még hátravan az őszi szezonból.

Megyei I. osztály ifjúsági, 11. forduló

Hajdúsámson–DASE 6–2 (2–2)

DASE: Bagdi – Marsa (Pató, 54.), Kelemen, Czibere, Gönczör (Szabolcsi, 30.), Kiss G. (Szilágyi Sz., 54.), Csikós, Szilágyi D., Bíró, Gurbai (Dési, 67.), Borkó

Edző: Kozma László

Gólszerző: Szilágyi (23.), Gurbai (29.)

Kiállítva: Kelemen (38.)

Kozma László: Jelentősen befolyásolta a mérkőzés kimenetelét a kiállítás, tíz emberrel messze alulmúltuk magunkat, egyformán gyenge teljesítményt nyújtottak a srácok. Ellenfelünk gyors ellentámadásokra rendezkedett be, mi pedig folyamatosan szaladtunk az eredmény után, így kitámadtunk, ami tökéletesen megfelelt vendéglátóinknak. Ennél sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek, amit a folytatásban feltétlenül szeretnénk bebizonyítani.