Nem tudtuk megszorítani a bajnokot

U17-es csapatunk számára szerda kora délután vereséggel ért véget a bajnokság, mely sorozatot a 9. helyen zártuk.

A 2022-2023-as bajnoki év utolsó párharcára készült szerdán délben Dobos Attila együttese, mely játéknapon a BVSC-Zugló ellen léptek pályára. A fővárosiak számára hatalmas téttel bírt az összecsapás, ugyanis csak akkor ünnepelhettek bajnoki címet, ha mindhárom pontot begyűjtik.

Ennek megfelelően kezdtek a vendégek és már a 3. percben megszerezték a vezetést. A fővárosiak irányították a játékot, beszorították csapatunkat a védőharmadba, de állták a rohamokat fiataljaink. Próbáltak támadásokat vezetni a Dobos-tanítványok, de az attakokból hiányzott az átütő erő. Átlépve az első félórán, megduplázta előnyét a BVSC, ám erre Lázár Bence hamar válaszolt és még szünet előtt visszajöttünk a meccsbe.

A második félidőben is leginkább térfelünkön zajlott a játék, folyamatos nyomás alatt volt védelmünk. Időnként sikerült labdát szereznünk, de lassan mentünk át védekezésből támadásba, több hibát vétettünk, egy-két lehetőség azért akadt. A 68. percben ismét visszaállították a kétgólos különbséget a vendégek, majd nem sokra rá már a negyedik találatot jegyezhették. A végeredmény a mérkőzés hajrájában alakult ki, 5-1-re nyert a BVSC és a begyűjtött pontoknak köszönhetően bajnoki címet ünnepelhetett.

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 23. forduló

DEAC – BVSC-Zugló: 1-5 (1-2)

DEAC: Szalóki (Osztotics 46’) – Oláh, Harasztosi, Pirka, Szuháj, Juscsák (Etemez 46’), Lázár, Incze (Bartók 46’), Kecskés, Vida (Papp K. 46’), Varga

Vezetőedző: Dobos Attila

Gólszerző: Lázár 42’

Dobos Attila: Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a bajnokcsapatot fogadtuk. Szinte végig a mi térfelünkön zajlott a játék, védekezésre kényszerítettek minket. Időnként kijöttünk szorításból, de nagyon nehezen jutottunk el a kapuik, nem voltak jók az átmenetek, előrejátékban nem voltunk elég élesek, a tizenhatos előtt elfogyott a tudomány. Átadási, technikai hibákat vétettünk, ennek ellenére egy-két lehetőség adódott előttünk. Megérdemelten nyert ellenfelünk, de a különbséget túlzásnak érzem, mert nem volt ennyi a két csapat között.