Nyolc játékosunk a régió-válogatottban

A 2023/2024-es szezon U13 kiválasztó eseménysorozata az utolsó állomásához érkezett Mezőkövesden, ahol négy csapat részvételével egy mini torna keretében mérkőztek meg a csapatok.

A DEAC Tehetségközpontot ezúttal nyolc játékos képviselte az Észak-Kelet Régió válogatottjában, további két tehetségközpont régió és egy körzetközpont válogatott alkotta a csapatokat.

Az eseményen részt vett Benczik Zsolt szakmai vezetőnk is, aki értékelte a látottakat:

A szezon végén jó erőfelmérő volt nekünk és a játékosaink számára is ez a torna, hiszen ősztől az u14-es Alap csoportban a most pályára lépett gyerekekkel fogunk találkozni. Voltak biztató dolgok, de azt is láttuk, hogy miben kell még fejlődnünk. Kiemelném a Körzetközpont válogatott teljesítményét, akik hozzáállásban és egyéni képességekben is többször felülmúlták az ellenfeleket., ezzel is bizonyítva, hogy nagy potenciál van a C szintű egyesület játékosaiban. Nagyon szeretnénk jövőre a bajnokság első felében végezni, ami a további alap-csoportos részvételt jelentené a számunkra, ehhez a lehetőségünkhöz képest minden meg fogunk tenni. A mai rendezvényen is voltak olyan játékosok, akik erősítést jelentenének a számunkra, a célunk egy olyan keret kialakítása a nyár folyamán, amely felveszi a versenyt a korosztály élcsapataival is.

A DEAC játékosai: Nagy Márkó, Greskó Bence, Hídi Levente, Nagy Róbert, Mányi Gergő, Bacsa Benedek, Csernyik Levente, Ungvari Zalán