Őszi bajnok a DASE U14-es csapata!

Fordulatos mérkőzésen győzték le fiataljaink a listavezető Sárrétit és vették át a vezetést a táblázaton.

Legfontosabb mérkőzésükre készültek a Sáfár-tanítványok, ugyanis a vasárnapi rangadón dőlt el, srácaink, vagy a Sárréti zárja-e az őszi szezont az élen. A zöld-fehérek várhatták kedvezőbb helyzetből a párharcot, hiszen egy döntetlennel is megőrizték volna vezető pozíciójukat, csapatunknak viszont nyernie kellett.

Bár kellett némi segítség a vendégektől, egy öngóllal már a 4. percben megszerezték a vetetést fiataljaink. Ám nem örülhettek sokáig, két minutum múlva egyenlített a Sárréti, majd kis idő múlva már náluk volt az előny. Szerencsére ez nem törte meg csapatunk lendületét, továbbra is kapura veszélyesen futballoztak és Hegedűs Balázs még a félidő vége előtt ledolgozta a hátrányt.

Fordulás után is lendületben maradtak fiataljaink, több helyzetet is kidolgoztak, de sehogy sem nem sikerült visszavenni a vezetést. A vendégek is összekapták magukat, többször is eljutottak kapunkig, kellett Fortuna segítsége, hogy ne találjanak be. Az utolsó negyedórára ismét fölénybe került csapatunk, ez meg is hozta a várt eredményt, Szabó József a 61. percben, majd egy minutum elteltével Rácz Attila góljaival sikerült ellépni a Sárrétitől. Kis idő múlva Hegedűs Balázs bevitte második találatát, bebiztosítva ezzel a győzelmet. Csapatunk átvette a vezetést a táblázaton és az már biztos, tavaszig ott is marad.

Megyei U-14 A csoport 12. forduló

DASE – Sárréti DSK: 5-2 (2-2)

DASE: Nagy A. – Rácz, Kulcsár, Szilágyi, Boros, Palercsik, Forgó, Szabó J., Hegedűs

Cserék: Gencsi, Karacs, Rácz, Elek

Edző: Sáfár Péter

Gólszerzők: Balogh R. 4’ (öngól), Hegedűs 32’, 70’, Szabó J. 61’, Rácz 62’

Sáfár Péter: Jól kezdtünk, már az első percekben megszereztük a vezetést. Ellenfelünk talált két gólt és fordítottak, szerencsére a fiúk nem törtek meg és még a félidő vége előtt sikerült egyenlítenünk. A második félidő elején mi domináltunk, voltak helyzeteink is, de volt egy rövid periódus, mikor ellenfelünk került fölénybe, de sikerült átvészelnünk ezt az időszakot. A srácok összekapták magukat, átvettük a játék irányítását, és a hátralévő időben helyzeteink közül hármat értékesítettünk. A gólok közül kiemelném Hegedűs Balázs találatát, szerintem ez volt a szezon gólja. Nagyon boldogok vagyunk, az ősz bajnokaként várhatjuk a tavaszi folytatást. Gratulálok a srácoknak, büszke vagyok rájuk!