Ötösre feleltek fiataljaink a záróvizsgán

U15-ös csapatunk könnyedén hozta a kötelezőt, egy ötössel terhelte meg a Makó kapuját.

Tét nélkül léphettek pályára Szabó Márton tanítványai a szezonzárón, ugyanis már előző héten eldőlt, a 2. helyen zárják a bajnokságot. De fiataljaink utolsó fellépésükre is úgy készültek, mint a többi meccsre, győztesen akarták elhagyni a játékteret.

A kezdést jelző sípszó után nem kellett sokat várni az első találatra, a 4. percben Spadafora Matteo bevette a kaput. Az történt a pályán, amit mi akartunk, ellenfelünk térfelén tartva a labdát, nagy nyomást helyeztünk a védelemre. Lehetett sejteni, az első gólt újabbak fogják követni, melyre 31. minutumig kellett várni, ekkor Fórizs Tibor zörgette meg a hálót. Akár ebben a szakaszban lezárhattuk volna a meccset, de szünetig már nem sikerült gyarapítanunk találataink számát.

Ahogy az elsőt, úgy kezdtük a második félidőt, a 42. percben Vass Milán a vonalon túlra juttatta a labdát, majd a 46. minutumban Aczél Milán révén tovább hizlaltuk a különbséget. Hatalmas volt a fölényünk, szinte felborult a pálya, egy térfélen zajlott a játék. Helyzetek sorát dolgoztuk ki, melyek közül a 78. percben Varga Ádám értékesített egyet, beállítva a végeredményt.

MLSZ Regionális U15 Kiemelt Kelet 26. forduló

Makó FC – DEAC: 0-5 (0-2)

DEAC: Kocsár (Elek 62’) – Pardi (Palercsik 49’), Aczél, Tóth B. (Gáll 62’), Vass, Spadafora (Dékán 62’), Berki, Sárközi (Toka 49’), Bencze, Varga, Fórizs

Vezetőedző: Szabó Márton

Gólszerzők: Spadafora 4’, Fórizs 31’, Vass 42’, Aczél 46’, Varga 78’

Szabó Márton: Végig hatalmas fölényben voltunk, az első perctől az utolsóig ellenfelünk térfelén tartottuk a labdát, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, melyekből ötöt értékesítve magabiztosan nyertük meg idei utolsó mérkőzésünket. Gratulálok a srácoknak, külön Fórizs Tibornak és Vass Milánnak, akik az első helyen zártak a góllövő listán.