Papp G. Benedek: A mennyet és a poklot is megjártam

A DEAC kiválósága őszintén mesélt pályafutása eddigi állomásairól, továbbtanulási terveiről és legnagyobb szurkolóiról is.

A jelenleg 18 esztendős Papp G. Benedek egy igazán kalandos úton, egy éve került a DEAC-hoz, előtte a DLA, a Hajdúböszörmény, valamint a Balmazújváros gárdáját erősítette. Tehetségét senki sem vitatja, a regionális bajnokságban szereplő U19-es csapatunk egyik alapemberévé lépett elő, 22-szer kezdőként lépett pályára, s 26 alkalommal talált az ellenfél kapujába. A fiatal középpályás ezen kívül a megye I-es együttesben is bizonyíthatott, de a DEAC első csapatának keretével is már több hónapot edzett.

„Az eddigi pályafutásom során már a mennyet és poklot is megjártam, nagyon hálás vagyok a DEAC-nak, hogy immáron egy éve itt futballozhatok – kezdte a beszélgetést a középpálya motorja, Papp G. Benedek. – A bajnokság végén több remek ajánlat érkezett értem, de ezeket elutasítottam. Jövőre érettségizni fogok, így egyelőre mindenképp Debrecenben szeretnék maradni. Ha a DEAC nem lenne egy ilyen profi szemléletű klub, akkor megfontoltam volna a további lehetőségeket, de a képzés, a csapat, az edzők személye, valamint a remek közösség már rövid idő alatt megfogott.”

A fiatalember már Dobos Attilával, az U19-es csapat edzőjével, illetve Katona Lászlóval, a megye I-es gárda trénerével is egyeztetett már, így a következő hónapokban a két alakulat edzéseit felváltva fogja látogatni.

„Bár az aranyérem megszerzésére tavaly is volt esélyünk, végül nem sikerült azt elhódítani. A következő szezont már nagyon várom, az U19-es csapattal mindenképpen bajnoki címet szeretnék ünnepelni. A múlt idényben, mikor a megye I-es alakulathoz csatlakoztam, a cél a kiesés elkerülése volt, amely hál’istennek sikerült. Úgy gondolom, hogy a játékoskeret összetétele javult, bízom benne, hogy a középmezőnyben, vagy akár annál előrébb végzünk majd a tabellán” – tette hozzá bizakodva Papp G. Benedek.

Mikor Benedek a DEAC-hoz csatlakozott, a 10-es mezszám még foglalt volt, de teljesítményével idővel kiérdemelte azt. A támadó középpályásnak nincsenek kabalái, ugyanakkor télen-nyáron rövid ujjú felsőben edz, a meccseken pedig levágott aljú sportszárat szeret viselni. Az ifjú focista nem csupán a labdarúgásra koncentrál, a sport mellett a Tóth Árpád Gimnáziumban tanul, valamint próbál a hétköznapi teendőkbe is besegíteni, s a közösségi programok sem állnak távol tőle.

„Érettségi és diploma nélkül nehéz boldogulni bárhol a mai világban, így szeretném folytatni a tanulmányaimat. Még nem tudom, milyen egyetemre mennék, ez valamelyest a focitól is függ. Személy szerint én már egyénileg, hamarabb elkezdtem a felkészülést, a múlt héten pedig külföldön nyaraltam. Jelenleg a barátnőm, Regina édesapja építőipari cégénél besegítek, a Csokonai Színházat újítjuk fel, amely jó erőnlétben is tart. Az U19-es csapattal jövő héten kezdjük a felkészülést, a megye I-es alakulattal pedig szombaton a Nyíradonnyal edzőmeccset játszunk.”

A futballistának természetesen magával szemben is vannak elvárásai. Mivel magasabb szintre szeretne jutni, ezért napról-napra látogatja az edzéseket, olykor pedig otthon, önszorgalomból is fejleszti magát. Elmondása alapján az elmúlt szezonban plusz motivációt jelentett számára, hogy csapattársával, Kertész Bendegúzzal sokáig a gólkirályi címért versenyzett; szerinte előrébb lendíti az efféle egészséges versengés.

„Nem tudom szavakba önteni, mennyi mindent köszönhetek a barátnőmnek és a családomnak. Ha kilátogatnak a mérkőzéseimre, az szintén egy plusz motivációt jelent számomra. Édesanyám és a barátnőm mindenben támogat. Édesapám minden esetben kiállt értem, akár minden nap elvitt az edzésekre, sok-sok felszerelést vett nekem, meccsek után mindig értékelte a teljesítményem. A húgomat még annyira nem mozgatja meg a sportág, de az öcsémmel, aki korábban szintén focizott otthon a kertben, napról-napra játszunk egymással. Nagyon hálás vagyok nekik!” – zárta szavait reménységünk.