Páratlan páros: Daku Bence és Kerekes Bence

Megyei ificsapatunk hátvédpárosa értékelte a mögöttünk álló szezont.

Nem indult jól Kozma Lajos csapata számára a 2020/2021-es évad, a DEAC ifjúsági csapata ősszel létszámproblémákkal küzdött, és az utolsó helyen telelt. Tavasszal jobbra fordult a gárda sorsa, amely megújult kerettel, négy helyet is javítva végül tizenegyedikként zárta a bajnokságot.

„A múlt nyári felkészülés még rendben ment, kicsit talán az erőnléttel voltak gondok – tekintett vissza a szezonkezdetre Daku Bence. – Ahogy elkezdődött a szezon, azzal szembesültünk, hogy sokszor kiállni is alig tudtunk, olyan is előfordult, hogy csak kilencen voltunk. Bár győzelemmel kezdtünk, utána sorra jöttek a vereségek. A csapat magja megvolt, de az a hat-hét játékos kevésnek bizonyult, ám a második félévre szerencsére megerősödtünk, új igazolásokkal bővült a keret. Ezt követően az edzéseken is jobban tudtunk gyakorolni, sikerült végre érdemi taktikát is kialakítanunk, mert amikor csak heten voltunk edzésen, akkor azért nehéz volt ilyenekkel foglalkozni. Nekem azok a meccsek voltak talán a legnehezebbek, amikor olyan csapatokkal játszottunk, amelyek játékosai futsaloznak is, ilyen volt például a Berettyóújfalu. Egy-két érintős, gyors, lapos passzokkal járatták a labdát, folyamatosan védekeztünk, ami nagyobb kihívást jelentett, mint elfejelgetni az ívelt labdákat.”

Daku Bence számára ezzel az idénnyel véget ért az utánpótlás lét, jövőre a megyei felnőtt csapatban folytatja pályafutását. Barátja, Kerekes Bence októberben érkezett a DEAC-hoz, de tavasszal vált a csapat teljes értékű tagjává.

„Eleinte küzdöttem nehézségekkel, nem találtam a helyemet egyik poszton sem, de tavaszra végül megleltem a nekem való pozíciót Daku mellett a védelemben. Ő már sajnos nem lesz itt jövőre, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az új társam. Nagyon megszerettem a klubnál ezt a megye egyes közeget, bízom benne, hogy hosszú távon is meg tudok maradni a DEAC-nál. Most, hogy így összeállt a csapatunk, a középmezőnyt reális célnak látom a következő szezonban.”

Játékosainkat természetesen a labdarúgó Európa-bajnokságról is kérdeztük. A Bencék között nem csak a pályán nagy az összhang, de a magyar válogatott szereplését illetően is egyetértettek. Szerintük a portugálok és a németek ellen lehet esély a pontszerzésre, de az öt évvel ezelőtti Eb-vel ellentétben ezúttal nem valószínű, hogy harcban leszünk a továbbjutásért. Szoboszlai és Kalmár kiesése kapcsán pedig úgy vélik, hiányzik egy igazi karmester a nemzeti csapatunkból.

Fotó: Urbán Ádám