Pontosztozkodás a rangadón

Kétszer vezettek szombaton a DASE ifistái, ám a Monostorpályi mindkétszer egyenlített.

Rangadó várt szombaton Hegedűs Györk legénységére, mely játéknapon a dobogó 3. fokán álló Monostorpályival csaptak össze. Ifistáink abban a tudatban léptek pályára, ha nyernek, átvehetik a 3. helyet riválisuktól, ugyanis csak egy ponttal voltak lemaradva.

Nagy elánnal kezdtek fiataljaink, akár már az első percben megszerezhették volna a vezetést, ám a hazai kapus bravúros védéssel segítette ki társait. Mi voltunk fölényben, szemre tetszetősen futballoztunk, nyomás alatt tartottuk ellenfelünket. Ennek meg is lett az eredménye, Inspiration beadását Magyar Dániel vágta a rövidbe. A félidő derekától kijött a szorításból a házigazda és egy szöglet után le is dolgozta hátrányát. Szünet előtt ismét előnybe kerülhettünk volna, de helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani.

Fordulás után kiegyenlítődött a mérkőzés, ám helyzetek inkább előttünk adódtak, de a hazaiak is vezettek néhány veszélyes támadást, védelmünk azonban stabilan állt a lábán. A 61. percben létszámban megfogyatkoztak a monostoriak, Papp Csaba számára villant a piros, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Ezt hamar ki is használtuk, Inspiration a 70. minutumban megzörgette a hálót. Érdekes eset játszódott le a 80. percben: szabadrúgást végezhettek el a házigazdák, a játékvezető felmutatva sípját, jelezte, várni kell a jelére. Kapusunk a sorfal felállításával volt elfoglalva, ám a spori belefújt a sípjába, a Monostorpályi hetese pedig elvégezte a pontrúgást, bár Birta még beletudott ütni a labdába, a gólt azonban nem sikerült megakadályoznia. A hátralévő időben eldönthettük volna a meccset, de kimaradtak a helyzetek, így egy pontot szereztünk a rangadón.

Vármegyei I. osztály U-19 18. forduló

Monostorpályi – DASE: 2-2 (1-1)

DASE: Birta – Huszti, Antwi-Agyei, Bíró, Inspiration, Tóth Zs., Dobi, Magyar (Füredi 58’), Sallai (Fazekas 73’), Kristóf (Ivánka 43’), Bikki

Edző: Hegedűs Györk

Gólszerzők: Magyar 26’, Inspiration 70’

Hegedűs Györk: Ahogy kell, úgy álltunk hozzá a szombati rangadóhoz, melyre nagyon készültek a fiúk. Az első 20-25 percben mi domináltunk, megnyertük a párharcokat és vezetést is sikerült megszereznünk, de szögletből egyenlített ellenfelünk. A folytatásban inkább a küzdelem jellemezte a párharcot, előttünk adódott több lehetőség, szünetig azonban nem sikerült másodjára is bevennünk a kaput. A második félidő már kiegyenlítettebb volt, emberelőnybe is kerültünk, ezt ki is használtuk és ismét nálunk volt az előny. A vége előtt szabadrúgásból megint egyenlített a Monostorpályi, így egy ponttal zártuk a rangadót. Úgy vélem, ezt a meccset megnyerhettük volna, de a hozzáállásért és a mutatott játékért gratulálok a fiúknak.