Pontosztozkodás a szezonzárón

U14-es csapatunk az utolsó fordulóban gól nélküli döntetlennel zárta az Eger elleni párharcot.

Csütörtökön ideim utolsó megmérettetésére készült Szabó János együttese, mely játéknapon a közvetlen rivális Eger ellen léptek pályára. Fiataljaink szerették volna győzelemmel zárni a szezont és megelőzni a táblázaton a Heves vármegyei alakulatot.

Jó ritmusban és támadófelfogásban kezdte csapatunk a mérkőzést, mi birtokoltuk többet a labdát, többször is odaértünk a vendégek tizenhatosához, de végjátékokba rendre hiba csúszott. Ennek ellenére adódott lehetőség a vezetés megszerzésére, de az elsőnél nem voltak elég higgadtak a befejezésnél fiataljaink, a másiknál pedig a kapufa mentette meg a piros-fehéreket a góltól. A hevesiek is próbálkoztak, de védelmünk masszív volt, jól zártuk a területeket. Mindezek eredménye, hogy ebben a játékrészben egyik oldalon sem zördültek meg a hálók.

A második félidőben egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, leginkább a mezőnyben pattogott a labda. Próbáltunk támadásokat vezetni, de kevésszer sikerült eljutni az egri tizenhatos elé, mint ahogy ellenfelünk sem tudott veszélyeztetni. Volt egy komolyabb helyzetünk, de ahogy tavasszal legtöbbször, ezúttal is gond volt a befejezéssel. A kapuk a hármas sípszóig érintetlenek maradtak, így a csapatok megosztoztak a pontokon.

MLSZ Országos U14 Alap csoport Kelet 26. forduló

DEAC – Eger: 0-0

DEAC: Elek (Kocsár 78’) – Gombás (Pósán 78’), Tóth B., Pindicska (Bencze 41’), Tömöri, Spadafora (Víg 41’), Aczél (Sörlei 64’), Berki (Mosolygó 57’), Sárközi (Toka 57’), Varga, Vass

Vezetőedző: Szabó János

Szabó János: Az első félidőben próbáltunk kezdeményezőbbek lenni, mint az egriek, ezt sikerült is megvalósítanunk, rendben volt a játékunk, kombinatívan futballoztunk. Viszont nehezen tudtunk ellenfelünk védelme mögé kerülni, de volt egy nagy helyzetünk és egy kapufánk, de nem sikerült betalálnunk. Szünet után inkább a mezőnyben zajlott a játék, már kevesebb alkalommal jutottunk el a támadóharmadba. Egy lehetőségünk azonban adódott, sajnos azt sem tudtuk gólra váltani. Olyan volt a mai mérkőzés, mint a tavaszi szezonunk, a kapu előtt nem voltunk hatékonyak, nem sikerültek az utolsó passzok, a mélységi indítások. A korábbi döntetleneknél azt éreztem, mi álltunk közelebb a győzelemhez, viszont most igazságos eredmény született.