Rangadók az országos bajnokságokban

U16-osaink Vácott vendégeskednek, az U15-ösök a nagy rivális Nyíregyházát fogadják, míg U14-es csapatunk a BVSC otthonába látogat szombaton.

Első győzelmét ünnepelhette U16-os csapatunk a legutóbbi fordulóban, Mester Norbert tanítványai Juscsák Csaba 84. percben szerzett góljával múlták felül a nyíregyházi Filo SE gárdáját. A mieink végig mezőnyfölényben futballoztak, így rászolgáltak a három pontra, szombaton pedig azzal a céllal kelnek útra, hogy megduplázzák győzelmeik számát. Ezúttal a Váci VLSE otthonában lesz jelenésük fiataljainknak, soron következő riválisunk három forduló után 1-1-1-es mérleggel a tabella 7. helyét foglalja el. Intő jel lehet, hogy a DEAC-ot a nyitányon legyőző Szolnok felett háromgólos győzelmet arattak a váciak, azaz végig maximális koncentrációra lesz szükség, ha ponttal, esetleg pontokkal szeretnénk távozni a Dunakanyarból.

Vác VLSE–DEAC

09.25. 11:30, Vác, Városi Stadion

Lassan elfogynak a jelzők U15-ös csapatunk teljesítményére, Kovács Krisztián tanítványai előbb a Kaposvár, majd a listavezető Illés Akadémia veretlenségét vették el, az addig hibátlan szombathelyieket ráadásul idegenben múlták felül. Ilyen sikerek után a játékosok önbizalmával nincsenek problémák, jó hangulatban teltek a heti edzések, a csapat pedig készen áll az új kihívásokra. Szombaton újabb veretlen együttes skalpját gyűjthetik be fiataljaink, a Nyíregyháza Spartacus látogat a DEAC Sportcampusra, ez a párosítás minden korosztályban kiemelt presztízzsel bír. Soros riválisunk legutóbb négy gólt lőtt a Zalaegerszegnek, ám reményeink szerint ezúttal a DEAC akarata érvényesül majd a pályán.

DEAC–Nyíregyháza Spartacus FC

09.25. 13:00, DEAC Sportcampus

Fővárosi túra vár U14-es együttesünkre, Takács Tamás legénysége szombat délután a BVSC-Zugló otthonában vendégszerepel. A mieink négy mérkőzés után két győzelemmel és két vereséggel a középmezőnyben helyezkednek el, ami különösen annak ismeretében nagy fegyvertény, hogy fiataljaink idén játszanak először nagypályán. Idegenben egyelőre veretlenek a mieink, a Salgótarján és az Eger otthonában is egygólos győzelmet arattunk, s bízunk benne, hogy a jó sorozat szombaton is folyatódik. A zuglóiak eddig csupán két mérkőzést játszottak a szezonban, a Monor és a Kecskemét is négy góllal terhelte meg a hálójukat, így bátor támadójátékkal nekünk is lehet keresnivalónk ellenük.

BVSC-Zugló–DEAC

09.25. 14:00, Budapest, Szőnyi út

Egerben vendégszerepel U12-es és U13-as csapatunk szombat délután, mindkét együttesünkre nehéz, kiélezett mérkőzés vár. Ezúttal elsőként a nagyobbaknak, Szabó János tanítványainak szurkolhatunk, ez a korosztály első túrájáról három ponttal tért haza, akkor a Sajóvölgye együttesét sikerült két vállra fektetnünk. A folyamatos fejlődés Balla Imre együttesénél is szemmel látható, fiataljaink legutóbb Kozma Bence mesterhármasával már két góllal is vezettek az akadémiai minősítéssel rendelkező Diósgyőr ellen, s ha ezúttal is ilyen játékkal tudnak előrukkolni, a hibátlan mérleggel álló egriek dolgát is megnehezíthetik.

Eger SE–DEAC

09.25. 12:00/14:00, Eger, Felsővárosi Sporttelep