Rangadók előtt megyei csapataink

A Hajdúnánás és a Bocskai SE ellen folytatnák a pontgyűjtést korosztályos együtteseink szombaton.

A szezon legnehezebb mérkőzése vár a DASE U14-es csapatára, Hegedűs Györk tanítványai szombat délelőtt a listavezető Hajdúnánást látják vendégül a Dóczy utcai Sportcampuson. Korosztályos együttesünk jó formában várhatja a találkozót, legutóbbi három mérkőzésüket ugyanis egyaránt megnyerték fiataljaink, így még az ezüstéremre is maradt esélyük. Ennek ellenére a nánásiak tűnnek esélyesebbek, bajnoki címüket aligha fenyegeti veszély, az eddig lejátszott 15 mérkőzésük közül pedig csupán egyet veszítettek el, éppen a legutóbbi fordulóban maradtak alul a Józsa ellen. Fiataljaink ősszel nagy csatában egygólos vereséget szenvedtek a nánásiak otthonában, de szombaton, hazai környezetben revansot vehetnek a fiaskóért.

Megyei U14-es bajnokság, 20. forduló

DASE–Hajdúnánás FK

05.14. 09:00, DEAC Sportcampus

Valódi meccsdömping várható szombaton, az U14-esek után a DASE U16-os együttese is pályára lép, szintén a Hajdúnánás ellen. A rivális ebben a bajnokságban a tabella harmadik helyén áll, az ezüstéremre pedig már nincs reális esélye. Korosztályos együttesünk ugyanakkor egyetlen lépésre került attól, hogy bebiztosítsa bajnoki elsőségét, amit hazai környezetben, az egyik legfőbb rivális legyőzésével tehetnének meg fiataljaink. Rangadó lesz a javából, a két gárda ősszel is izgalmas mérkőzést vívott egymással, akkor gól nélküli első félidő után a mieink a másodikban döntötték el a három pont sorsát. Az elmúlt hetekben akadozott a gépezet, de Köstner Tamás vezetőedző bízik benne, hogy ezúttal ismét jó játékkal tartják majd itthon a pontokat fiataljaink.

Megyei U16-os bajnokság, 20. forduló

DASE–Hajdúnánás FK

05.14. 11:00, DEAC Sportcampus

Folytatódnak a megyei ifjúsági bajnokság küzdelmei is, a DEAC ifistái a Bocskai SE együttesét látják vendégül szombat délután a Böszörményi úti Campus sportpályáján. Kozma Lajos együttese meglehetősen hektikusan szerepel a bajnokságban, sokszor létszámgondok is nehezítették a szakvezető dolgát a keret összeállításakor, az utóbbi hetekben azonban rátalált a helyes útra a csapat, amely előbb kiütéses győzelmet aratott a Nyíradony felett, majd értékes pontot szerzett a tabellán második Monostorpályi ellen. Ezúttal idegenben, a 12. helyen álló Bocskai SE otthonában kell bizonyítaniuk a mieinknek, s mivel ősszel megosztozott a pontokon a két csapat, most is nagy csatára, nehéz erőpróbára van kilátás.

Megyei I. osztály ifjúsági, 28. forduló

Bocskai SE–DEAC

05.14. 14:30, Vámospércsi Sportpálya