Sáfár Péter: „nagyon jól teljesítettek a srácok”

A DASE U16-os csapatának edzője tekintett vissza és értékelte a 2023-24-es bajnoki évet.

Sáfár Péter együttese szeptemberben az Egyek otthonában kezdte az U16-os vármegyei bajnokságot és hullajtott pont nélkül, az élen zárta az alapszakaszt. A rájátszásban egy mérkőzésen szenvedtek vereséget fiataljaink, ez pedig a bajnoki címbe került, így ezüstérmet vehettek át a szezon végén.

-Egészében nézve a 2023-24-es bajnoki évet, azt mondhatom, nagyon jól teljesítettek a srácok. Toronymagasan, makulátlan mérleggel nyertük meg az alapszakaszt, a rájátszásban viszont elég volt egy hiba, hogy ne mi végezzünk az első helyen. Ám utánpótlásról beszélünk, nem a számszerű eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy a fiatalok fejlődjenek és ezt sikerült megvalósítanunk. Leginkább pozitív átmenetekben léptünk előre, labdaszerzések után gyorsan mentünk át támadásba, hatékonyak voltunk a befejezéseknél. A szezon elején még leginkább mélységi indításokkal próbálkoztunk, viszont később már egyre tudatosabban, földön tartva, járatva a labdát építkeztünk. A negatív átmenetekben azonban maradt bennem hiányérzet. Elégedettek sosem lehetünk, mindig van hová fejlődni, de amivel maximálisan elégedett voltam, az a srácok hozzáállása és edzésmunkája. Gratulálok a fiúknak a bajnoki ezüstéremhez, jó pihenést kívánok nekik, a nyári szünet után pedig találkozunk a pályán és kezdjük a felkészülést a következő szezonra – fogalmazott Sáfár Péter.

A DASE U16-os csapata makulátlan mérleggel, 99-4-es gólkülönbséggel, 36 pontot gyűjtve nyerte meg az alapszakaszt. A rájátszásban 7-2-1-es mutatót produkáltak, 30 rúgott és 14 kapott találattal, 23 ponttal a 2. helyen zárták a bajnokságot. Legeredményesebb játékosunk Lakatos Roland, aki 43 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.