Sándor Boldizsár: Kiváló hangulatban telnek a tréningek

A fiatal hátvéd a következő szezonban a passzpontosság terén, a pályán való kommunikációban, illetve a fejpárbajokban szeretne fejlődni.

Mint ismert, az U17-es csapatunknál a héten újfent elkezdődtek a tréningek, a gárda tegnap a Felsőzsolcával is megmérkőzött. A felkészülés első napjairól, a csapategységről, valamint a saját teljesítményéről Sándor Boldizsár beszélt, aki az előző szezonban 17 meccsen szerepelt az ezüstérmet nyerő alakulatban.

„Az alapozás remekül indult számomra, jó érzés volt ismét edzésbe állni. Örültem, hogy találkoztam a csapattársaimmal, kiváló hangulatban teltek a tréningek. Az első napokban főként ügyességi feladatokat végeztünk, a pontos passzolást és a labdatartást gyakoroltuk, a végén pedig az egymás közötti játék is belefért” – mondta a 2005-ös születésű Sándor Boldizsár.

A fiatal középhátvéd kihívásokkal teli idényen van túl, mivel vakbélgyulladással megműtötték, így egy hónapos kihagyásra kényszerült. Boldizsár összességében mégis elégedett, a csapat teljesítménye büszkeséggel tölti el.

„Az előző szezonban a várakozásokon felül teljesítettünk, szerintem senki sem gondolta volna, hogy a bajnokság végén a második helyen végzünk majd – folytatta gondolatait fiatal tehetségünk. – Nyilván nekünk is voltak hullámvölgyeink, de ha gyengén teljesítettünk, azt próbáltuk minél hamarabb elfelejteni és újult erővel álltunk ki a következő meccsre. Úgy vélem, hogy ősszel jól játszottam, de a műtétem rányomta a bélyegét a tavaszi teljesítményemre..”

Boldizsár közel tíz esztendeje tartozik a DEAC családjába, kiskorában egy szomszédja ajánlotta neki klubunkat. Elmondása szerint próbál mindent megtenni a fejlődés érdekében, éjszakánként pedig profi karrierről álmodik.

„Amikor pályára lépek, meg szeretném mutatni, hogy a saját posztomon én vagyok a legjobb a csapatban. Természetesen az is motivál, hogy megnyerjük a meccset, valamint kapott gól nélkül hozzuk le az adott találkozót. Egyelőre nem tudom pontosan, mit fogok dolgozni a jövőben, de nagyon örülnék, ha a későbbiekben a magyar felnőtt bajnokságban vagy akár külföldön is játszhatnék. Nagy mérföldkő lenne számomra, ha idővel a DEAC felnőtt keretével edzhetnék.”

Balla Imre tanítványa a következő szezonnal kapcsolatos várakozásait is megosztotta velünk.

„Szeretnénk megnyerni a bajnokságot, ehhez elsősorban az kell, hogy hátul stabilak legyünk, kapott gól nélkül hozzunk le fontos meccseket. Magamtól is jobb teljesítményt várok, mint előző idényben, azon leszek, hogy az erősségeim kamatoztathassam a zöld gyepen. A passzpontosság terén, a pályán való kommunikációban, és a fejpárbajban fejlődni szeretnék. Az öltözői hangulat már tavaly is kitűnő volt, ezzel szerintem továbbra sem lesz probléma. A csapattársaimmal nemcsak a pályán, hanem azon kívül is találkozunk. Remélem, hogy a barátság ereje a győzelmek útjára terel majd bennünket.”