Sokat javult a játék, de ez még nem ért pontot

U19-es lánycsapatunk hétfőn a Nyíregyháza otthonában lépett pályára.

Nem indult jól lánycsapatunk idei szezonja, Fülöp Diána tanítványai az első két fordulóban vereséget szenvedtek a Vasas és az Eger együttesétől. Hétfőn javíthatott negatív mérlegén csapatunk, ez nem tűnt könnyű feladatnak, bár az Egerrel szemben alulmaradt a Nyíregyháza, egy erős gárdához látogattak lányaink.

Csapatunk Aktívabban kezdte a mérkőzést, mint a hazaiak, bátran, lányaink agresszívan futballoztak, megnyerték a párharcokat, veszélyes támadásokat vezettek, nem egyszer sikerült megbontaniuk a Nyíregyháza védelmét. A befejezéseknél viszont rossz döntések születtek, így a nagy helyzetek kihasználatlanul maradtak. Ez megbosszulta magát, a 26. percben egy védelmi hibát góllal büntettek a szabolcsiak, majd tíz minutum múlva megduplázták előnyüket, így nyugodtan várhatták a folytatást.

A második félidő elején eldőlni látszott a mérkőzés, szabadrúgásból ismét betalált a Nyíregyháza, Benedek Klaudia kíméletlenül vágta a labdát a léc alá. Csapatunk próbált visszajönni a meccsbe, de a támadásokból már hiányzott az átütő erő. A mérkőzés hajrájában újabb hibát vétettek hátul lányaink, a piros-kékek pedig megrúgták negyedik góljukat, kialakítva ezzel a végeredményt.

Leány Regionális U-19 Észak-Keleti csoport 5. forduló

Nyíregyháza – DVSC-DEAC: 4-0 (2-0)

DVSC-DEAC: Oláh – Király (Balogh M. 67’), Borsi, Keczán (Csuka 86’), Magyar, Kádár (Porcellán B. 46’), Czene (Porcellán P. 46’), Fecsó, Szőnyi (Ferencz 46’), Nagy Zs., Rácz (Urbán 67’)

Edző: Fülöp Diána

Fülöp Diána: Lendületesen kezdtünk, ellenfelünk bizonytalan védelmét többször is sikerült megbontanunk, de a helyzeteket, ziccereket nem tudtuk értékesíteni. A Nyíregyháza viszont könyörtelenül kihasználta hibáinkat, így kétgólos hátránnyal fordultunk. A második félidőre próbáltam stabilabbá tenni a védelmet, több helyen változtattam, ennek ellenére ismét hibáztunk hátul, ellenfelünk tovább növelte előnyét. Az első 45 percben látottakkal elégedett voltam, a lányok elszántan futballoztak, felvállalták a párharcokat, viszont az nagy luxus, hogy ennyi helyzetet kihagyunk. A vereség ellenére Oláh Judit teljesítményét kiemelném, több bravúros védést mutatott be. Az idei bajnokság sokkal keményebb, mint a tavalyi, de azért dolgozunk, hogy meccsről-meccsre fejlődjünk, és elkezdjük gyűjteni a pontokat.