Színvonalas tornán vettünk részt

U11-es csapatunk szombaton a Dunamenti Gála döntőjében lépett pályára.

Egy színvonalas nemzetközi tornán vettek részt Rőth András ifjoncai június első napán. 32 alakulat hat pályán 15 perces mérkőzéseken küzdött meg egymással a végső győzelemért. Csapatunkra három csoportmérkőzés után még négy párharc várt és a nap végén a 16. helyet szerezték meg.

-A negyedórás mérkőzéseket elég nehezen szokták meg a gyerekek, de a második meccstől felvették a ritmust. Jó visszacsatolást kaptunk, hogy hol is tartunk országos szinthez képest és mik azok a játékelemek amelyekben még gyorsabban kell cselekedni és gondolkodni. Megtapasztaltuk, hogy minél rövidebb a játékidő, annál kevesebb hiba fér bele, nincs sok idő javítani. Örömteli, hogy egyre többször köszön vissza a pályán mindaz, amiket a hétközi edzéseken gyakorlunk, egyre több támadást tudunk felépíteni, vagy éppen megakasztani. A labdanélküli mozgások, megjátszhatóság és irány és ritmusváltás az, amiben még tudatosabban és gyorsabban kell cselekedni. Nagyon sok tapasztalattal érkeztünk haza és bízom benne, hogy a jövőben sikerül még több ehhez hasonló eseményen részt vennünk, amelyek abszolút segítik a gyerekek fejlődését, mert nekünk ez a legfontosabb – összegzett Rőth András.

DEAC U11: Csete Lukács, Balogh Vince, Kerekes Ákos, Kathi Ármin, Kázmér Simon, Ujvári Sándor, Ramos-Kiss Ronel Arcangel, Zsignár Levente, Bencze Balázs, Deczki Nándor

Vezetőedző: Rőth András