Szombati meccsdömping a regionális bajnokságokban

Hat csapatunkért is szoríthatunk szombaton, a Benczik-fiúk a Sényő otthonában lépnek pályára, az U17-esek és U19-esek Tiszafüreden vendégeskednek, míg a DASE a Balmazújvárost fogadja.

DEAC U19

Tiszafüred a következő állomás Dobos Attila tanítványainak, akik az erőltetett menetben ezúttal némileg könnyebb összecsapásra számíthatnak. Vendéglátóink sereghajtók a regionális U19-es bajnokságban, egyetlen győzelmüket a Loki Focisuli felett aratták, ám ezen kívül rendre vesztesen hagyták el a pályát. Hazai környezetben 18 alkalommal vettük be a fürediek kapuját, ami a mai napig gólrekord – a mieinknek pozitív, riválisunknak negatív előjellel. Fiataljaink két könnyed győzelemmel hangoltak a szombati ütközetre, s az erőviszonyok ismeretében ezúttal sem okozhat gondot a három pont begyűjtése.

Tiszafüredi VSE–DEAC

05.15. 12:00, Tiszafüred Sportpálya

DEAC U17

A fiatalabbik DEAC-os korosztály is egyértelmű esélyesként lép pályára Tiszafüreden, hiszen ellenlábasunk az U17-esek között is szerényen szerepel, csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az utolsó helyezett Sényőt. Sportszakmailag nem a szombati lesz a leghasznosabb mérkőzés fiataljaink számára, ám amennyiben végig koncentráltan futballoznak, s szép gólokat szereznek, kellő önbizalmat szerezhetnek a bajnoki hajrára. Novemberben átrobogtunk a füredieken, hazai környezetben 11–1-es debreceni siker született, ami a kihagyott helyzetek számát tekintve ellenfelünkre nézve volt hízelgő.

Tiszafüredi VSE–DEAC

05.15. 10:00, Tiszafüred Sportpálya

DASE U19

Valódi középcsapat érkezik a DEAC Sportcampusra szombat ebédidőben, a Balmazújvárosi FC ugyanis 12-1-10-es mérleggel a hatodik helyet foglalja el a táblázaton, innen pedig felfelé és lefelé sem vezet út. Riválisunk legjobb esetben ötödikként zárhatja a bajnokságot, a dobogó már nincs látótávolságban, míg a mieink számára egy huszáros hajrával a tizedik hely tűnik elérhetőnek. Ehhez meglepetést kellene szereznünk a jobb erőkből álló újvárosiak ellen, ami ősszel, idegenben nem sikerült, akkor nyolcat hintett nekünk a rivális. Ennél ezúttal minden bizonnyal szorosabb mérkőzést láthatunk majd, s jó játékkal akár meg is ráncigálhatjuk az oroszlán bajszát.

DASE–Balmazújvárosi FC

05.15. 12:00, DEAC Sportcampus

DASE U17

A balmazújvárosiak U17-es együttese nagyjából hasonlóan szerepel idén, mint az idősebb korosztály, szintén 12 győzelemmel az ötödik helyről várhatják a bajnoki hajrát, s az érmes pozíciókra már nincs esélyük. A DASE fiataljai azonban a nehézségek ellenére kiemelkedő szezont futnak, így ebben a korosztályban rangadónak nézünk elébe szombat délelőtt, a mieink győzelem esetén egy pontra megközelíthetnék riválisukat. A városi derbin roppant fontos, egygólos győzelmet arattunk a Debreceni Sportcentrum felett, hasonló teljesítménnyel a Balmazújváros ellen is reális esélyünk lehet a pontszerzésre.

DASE–Balmazújvárosi FC

05.15. 10:00, DEAC Sportcampus

DEAC U15

Karnyújtásnyira került az ezüstérem U15-ös fiataljainktól, amennyiben a következő két mérkőzésen nem hibáznak Benczik Zsolt tanítványai, a második helyen zárják a regionális bajnokságot. Elsőként a Sényőt kellene felülmúlni idegenben, ami annak ellenére, hogy a középmezőnyben tanyázó riválisról van szó, nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. Ősszel kilencet gurítottunk riválisunknak, s ezúttal is esélyesként várhatjuk a csörtét, amelynek csupán a mieink számára van különösebb tétje, a Sényő ugyanis ötödiknél jobb már nem lehet a bajnokságban.

Sényő FC–DEAC

05.15. 12:00, Nyírpazony Sportpálya

DEAC U14

Ebben a korosztályban is hasonló a képlet, mint az U15-ösöknél, a Sényő itt a nyolcadik helyen áll, s hetediknél előrébb már nem végezhet, míg a DEAC az ezüstéremért hajt. Benczik Zsolt fiai remek szezont futnak, legutóbb a Tarpa ellen szereztünk egy pontot, Nagyecseden pedig tizenhat gólos győzelmet arattunk. A sényői riválist novemberben 5–2-re múltuk felül, s ezúttal is a debreceni fiatalok számítanak favoritnak, a védekezésre azonban nagyon kell majd ügyelnünk, ellenfelünknél ugyanis gyors és jó felépítésű támadók futballoznak, akik jó százalékkal értékesítik az adódó lehetőségeket.

Sényő FC–DEAC

05.15. 10:00, Nyírpazony Sportpálya

Fotó: Égerházi Péter