Szombati ötös

Ötször vette be a Sajóvölgye kapuját és aratott magabiztos győzelmet U12-es csapatunk a 27. fordulóban.

Idegenben várt újabb megmérettetés Urbin Péter ifjú legénységére szombaton, mely játéknapon a Sajóvölgye otthonában léptek pályára. Srácaink szerették volna győzelemmel feledtetni a Nyíregyháza elleni vereséget, tették ezt sikeresen.

Jó felfogásban és támadószellemben kezdték a mérkőzést srácaink, több veszélyes akciót vezettek, melyek azonban vagy elhaltak a támadózónában, vagy a befejezéseknél születtek rossz döntések. Ennek tudható be, hogy az első negyedben nem sikerült bevenni a kaput, ám a másodikban igen, igaz öngóllal, de csapatunknál volt az előny félóra játék után. Négy perc elteltével már kettővel vezettünk, miután Ungvári Zalán mattolta a putnokiak védelmét.

A folytatásban is csapatunk volt fölényben, szépen, kombinatívan fociztak ifjoncaink, nyomás alatt tartották ellenfelüket. Próbált kijönni a szorításból a Sajóvölgye, de védelmünk stabilan állt a lábán. A 63. minutumban egy újabb öngóllal tovább nyílt az olló, ám két perc múlva már a mi kapunkba is betaláltak a piros-fehérek. Sebestyén Zétény viszont hamar visszaállította a négygólos különbséget és alakította ki a végeredményt.

MLSZ Országos U12 Észak-Kelet 27. forduló

Sajóvölgye – DEAC: 1-5 (0-0, 0-2, 0-1, 1-2)

DEAC: Ujvárosi – Laczkó, Lakatos. Hidi, Farkas, Molnár P., Szabados, Mányi, Greskó

Cserék: Szegedi, Molnár G., Ungvári, Bényei, Sebestyén, Nagy R.

Vezetőedző: Urbin Péter

Gólszerzők: Grégász (30’ 63’ (öngól), Ungvári 34’, Sebestyén 60’, 71’

Urbin Péter: Előző héten kritizáltam a srácokat, most viszont csak dicsérni tudom őket. Az egész mérkőzésen koncentráltak, fegyelmezettek voltak, mindent, amit kértem tőlük, megvalósították a pályán. Ennek meg is lett a gyümölcse, öt gólt szereztünk és magabiztos győzelmet arattunk. Akár nagyobb is lehetett volna a különbség, de a végén már egyénieskedtünk, mindenki gólt akart rúgni, de elégedett vagyok, mert csapatként funkcionáltunk, védekezésben és támadásban is jól segítették egymást a srácok. Gratulálok a jó játékhoz és a győzelemhez!